Отмяната на клас прослужено време никога не е била в

...
Отмяната на клас прослужено време никога не е била в
Коментари Харесай

Отмяната на клас "прослужено време" не е била в дневния ред на кабинета

Отмяната на клас " прослужено време " в никакъв случай не е била в дневния ред на държавното управление, съгласно министъра на труда и обществената политика Бисер Петков. " Не съм взел участие на срещата, която вицепремиерът организира с работодателските организации, най-малко от моя точка този въпрос не е стоял в дневния ред на държавното управление ", сподели Петков пред Нова. Той добави, че въпросът не един път е поставян от работодателите и от синдикатите, само че на този стадий няма единодушие.

Според Петков добавката е била обвързвана с продължителна работа на едно лице при един шеф, а в този момент промяната на работодатели е много честа. " Реалностите на трудовия пазар се трансформираха, динамичността е доста по-голяма. Много честа е промяната на работодателите от страна на работещите ", сподели Бисер Петков. Попитан дали и той обмисля модифициране на тази добавка, Петков отговори, че в случай че този разговор се води в верния формат – Националния съвет за тристранно съдействие, може да се откри взаимно задоволително решение. " Въпросът настоятелно се слага от работодателите не от през вчерашния ден ", добави Петков.

Идеята на работодателските съюза да отпаднат надбавките за прослужено време бе подкрепена от вицепремиера Валери Симеонов. Като мотив Симеонов уточни, че такава процедура няма другаде в Европейски Съюз, а и че тя е дискриминационна по отношение на младите служащи. Идеята бе подкрепена от ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова (ГЕРБ). Тя счита, че размерът на заплатата на всеки един работещ би трябвало да дава отговор на неговата подготовка и продуктивност на труда. Нейната позиция не е публична позицията на партията на Бойко Борисов. Идеята на вицепремиера Симеонов не срещна поддръжка даже и в групата на " Обединените патриоти " и на останалите партии в Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР