Отмяната на Гран При на Емилия-Романя във Формула 1 на

...
Отмяната на Гран При на Емилия-Романя във Формула 1 на
Коментари Харесай

Никола Цолов: Неприятна изненада, но разбираемо решение

Отмяната на Гран При на Емилия-Романя във Формула 1 на пистата „ Имола ” този уикенд автоматизирано докара и до анулирането на спортните уикенди във Формула 2 и Формула 3. Това решение се наложи поради мощните дъждове в Имола и региона Емилия-Романя, както и породените от тях наводнения и свлачища.

„ Отмяната на спортния уикенд се оказа неприятна изненада, само че изцяло разбирам това решение, защото сигурността на хората, които живеят в Имола и Емилия-Романя, както и опазването на естествения темп на живот тук са по-важни – съобщи за Sportal.bg българският водач във Формула 3 Никола Цолов. – Положителното е, че в този момент ще имаме повече време за подготовка за Монако. ”

Цолов се показа чудесно на тестванията във Формула 3 на „ Имола ” преди месец, а по-рано тази седмица съобщи, че се надява навръх италианската писта да е по-бърз в квалификациите, с цел да влезе в Топ 12 и оттова в борбата за точки и за успеха в надпреварата с обърната стартова решетка.
 Още дълги серии обиколки за Никола Цолов Още дълги серии обиколки за Никола Цолов
Сезон 2023 е дебютният на Никола във Формула 3, а предходната година той дебютира в надпреварите с коли и завоюва купата в испанската Формула 4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР