Отмяна на данъчните облекчения за бизнес и въвеждане на допълнителен

...
Отмяна на данъчните облекчения за бизнес и въвеждане на допълнителен
Коментари Харесай

Планът Блумбърг: Допълнителен данък за американците с над $5 млн. доходи годишно

Отмяна на данъчните облекчения за бизнес и въвеждане на спомагателен налог от 5% за тези, които имат годишен приход от над 5 млн. $ - това са главните акценти в проекта на  мултимилиардера и претендент за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година Майкъл Блумбърг, съобщи Си Ен Би Си.

Според изказването на Блумбърг, оповестено на уеб страницата на предизборната му акция, програмата за данъчни промени на някогашния кмет на Ню Йорк ще генерира общо 5 трилиона $, които милиардерът счита да употребява за промени в сферите на опазване на здравето, образованието и битката с климатичните промени. Той също по този начин показа и инфраструктурен проект на стойност, за чието осъществяване ще бъдат нужни 1 трлн. $. От акцията на Блумбърг разясниха, че този налог ще засегне по-малко от 0,1% от данъкоплатците, предава  Си Ен Би Си.

Блумбърг, сходно противника си в конкуренцията за  номинацията на Демократическата партия Джо Байдън, счита, че признатите през 2017 година от Тръмп данъчни облекчения са били прекомерно огромни. Той счита да вдигне корпоративния налог на 28%, откакто Тръмп го смъкна от 35% на 21%.

„ Планът, който предлагам през днешния ден, е за повишение на налозите на богатите хора и корпорации, за затваряне на законовите малки врати, за предприемане на съществени ограничения против укриването на налози и за понижаване на данъчните преимущества, които вложителите имат пред служащите “, споделя Блумбърг.

„ Най-важното е, че проектът ми е изцяло изпълним “, прибавя още милиардерът в завоалирана офанзива против по-либералните оферти на сенаторите Бърни Сандърс и Елизабет Уорън, които също са измежду любимците за номинацията на Демократическата партия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР