Отминаващият вече месец февруари е бил един от най-топлите месеци

...
Отминаващият вече месец февруари е бил един от най-топлите месеци
Коментари Харесай

Синоптик: През март очакваме по-топло от обичайното време

Отминаващият към този момент месец февруари е бил един от най-топлите месеци февруари откогато има измервания на температурите в България. Това беше месец с пролетен темперамент, какъвто ще бъде и през днешния ден, в последния си ден. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ синоптикът Анастасия Кирилова от Националния институт по метеорология и хидрология.

В някои елементи на страната към този момент има даже разцъфнали овошки и се надявам да не пострадат от някой мартенски мраз. През първите дни на март в Източна България се чака да бъде относително изсъхнало, само че март не е от най-сухите месеци и към средата му преваляванията ще бъдат по-близки до нормите, изясни още синоптикът.

Валежите ще бъдат постоянно събитие след 20-ти март. Те ще бъдат главно от дъжд, защото през целия месец март чакаме по-топло от нормалното време, сподели Анастасия Кирилова.

На 3 март ни чака относително топло време с температури към 10 градуса, само че е допустимо тук-там да превали слаб дъжд, добави тя.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР