Отминаващата 2023 г. е годината на американската певица Тейлър Суифт.

...
Отминаващата 2023 г. е годината на американската певица Тейлър Суифт.
Коментари Харесай

Форбс обяви Тейлър Суифт за най-влиятелната жена за 2023 г.

Отминаващата 2023 година е годината на американската певица Тейлър Суифт. Световното й турне Eras усъвършенства голям брой върхове, а почитателите й безусловно провокираха земетресение - по време на концерти през юли в Сиатъл беше записана сеизмична интензивност, равняваща се на трус с магнитуд 2,3. 

Певицата беше обявена за " Личност на годината " от списание " Тайм ". Тейлър Суифт е първият човек в областта на изкуството, получил тази купа поради " триумфа си като актьор ". Преди дни изпълнителката навърши 34 години. 

" Голяма част от това, което Тейлър Суифт реализира през 2023 година, е извънредно. Тя се ангажира да придаде стойност на фантазиите, възприятията и прекарванията на хората, изключително на дамите, които се усещаха подценявани и рутинно подценявани ", сподели основният редактор на списание " Тайм " Сам Джейкъбс. Според него " Тейлър Суифт откри метод да премине границите и да бъде източник на светлина ", добави той.

Списание " Форбс " пък разгласи певицата за най-влиятелната жена в развлекателната промишленост.

Суифт е и най-печелившият реализатор на 2023 година, откакто профилираното издание " Полстар ", представено от Асошиейтед прес, разгласи, че приходите от турнето Eras надвишават eдин милиард щатски $. Първоначалните оценки сочат, че тя е осъществила приходи от 1,04 милиарда щатски $ от продадени 4,35 млн. билета за 60 концерта в целия свят. 

Турнето Еras стартира през март с концерт в Глендейл, щата Аризона. Досега тя имаше изяви в Съединени американски щати, Мексико, Аржентина и Бразилия, където смъртен случай помрачи изявите на Тейлър Суифт. Турнето обаче беше белязано и от драматичен инцидент - през ноември в Рио де Жанейро млада жена умря вследствие на кардиореспираторен проблем. По време на концерта температурата на въздуха в бразилския град надхвърляше 39 градуса Целзий, а влажността беше към 70%.

След отмора през декември и януари, певицата продължава турнето в Азия - първата й спирка е Токио, на 7 февруари. През пролетта на 2024 година музикалната звезда възнамерява срещи и с феновете си в Европа - първата й изява ще бъде в Париж на 9 май. В оповестена стратегия на Eras България не попада. 

Певицата направи и филм за турнето си, озаглавен Taylor Swift: The Eras Tour, който също пожъна сериозен триумф. Той излезе в огромна част от киносалоните по света в средата на месец октомври, а съгласно данни на " Полстар " от премиерата му насам постъпленията надвишават 250 млн. щатски $ в международен мащаб, което го прави най-печелившият концертен филм на всички времена, заяви Асошиейтед прес. 

От тази година Тейлър Суифт е и милиардерка. През октомври сп. " Форбс " разгласи, че финансовото положение на певицата възлиза на 1,1 милиарда щатски $. Според изчисленията на изданието повече от 500 милиона щатски $ от благосъстоянието й са от възнаграждения и концерти, а останалите към 500 млн. щатски $ са от възходящата стойност на нейния музикален азбучник.

Освен с турнето и концертния си филм, Тейлър Суифт чупи върхове и в музикалните ранглисти тази година. Тя беше оповестена от " Билборд " за най-изявен реализатор на 2023 година, откакто изрично господства в чартовете за албуми и за сингли през миналите дванадесет месеца.

Тази година певицата преиздаде още два от албумите си - Speak Now (Taylor’s Version) излезе при започване на юли, а 1989 (Taylor’s Version) - в края на октомври.  Музикалната звезда реши да презапише първите си шест албума поради спор за авторски права. През 2021 година певицата съумя да преиздаде албумите Red и Fearless, като в новата версия в заглавията добави Taylor`s Version. 

Тази година Суифт стана и изпълнителката с има най-вече албуми - общо 13, оглавявали класацията " Билборд 200 ". Тя осъществя историческо достижение в чарта, като класира по едно и също време пет свои продукции в челната десетка в началото на декември. Американката е първият жив реализатор с сходно достижение в над 60-годишната история на подреждането.  

Тейлър Суифт е най-търсеният реализатор за 2023 година във водещата платформа за музика Спотифай, като от началото на януари до ноември е събрала над 26,1 милиарда стрийма, сочат оповестените данни. 

Певицата има мощен принос и за американската стопанска система. Според в. " Вашингтон пост " с помощта на турнето Eras в хазната на Съединени американски щати са влезнали над 4 милиарда щатски $. Камарата на представителите на щата Пенсилвания, който е роден на музикалната звезда, взе решение да разгласи 2023 година за " Ера на Тейлър Суифт "  заради нейното огромно музикално, културно и икономическо значение през последната година. Според щатските законодатели Тейлър Суифт е ролеви модел за храброст, приемане на самия себе си и справяне с персонални и професионални провокации.

През 2023 година Тейлър Суифт реализира триумфи и в персоналния си живот. Американски медии настояват, че е обвързана със състезателя по американски футбол Травис Келси от тима " Канзас Сити Чийфс ". Двамата бяха снимани неведнъж дружно, а тя участва на спортните му изяви. 

И през идната година Суифт евентуално ще продължи да осъществя огромни триумфи. Първата поръчка към този момент е дадена - тя е първата певица, която е номинирана за премия " Грами " седем пъти в кариерата си в категорията " Песен на годината ". На церемонията през 2024 година Суифт може да завоюва оценката за шлагера Anti-Hero. Американката има общо шест номинации за " грамофончетата " тази година. От началото на музикалната си кариера Тейлър Суифт е спечелила общо 12 награди " Грами ". 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР