Отмина още едно Вечно дерби, а емоциите, отзивите, анализите и

...
Отмина още едно Вечно дерби, а емоциите, отзивите, анализите и
Коментари Харесай

За Вечното дерби, Ел Маестро, вятъра в платната на ЦСКА и за... Колчо Слепеца

Отмина още едно Вечно дерби, а страстите, отзивите, анализите и мненията по традиция не престават дълго време след него. ЦСКА и Левски не се победиха, завършвайки при резултат 1:1.

Както добре знаем, има десетки клишета за сходен вид мачове и всички са правилни. Няма да ги изреждам и да ви омръзвам с тях, а ще мина всъщност. Абсолютно заслужено тъждество, с оглед показаното на терена. И двата тима имаха шансове за победа, само че хиксът за мен е изцяло обективен. Справедлив, само че не и предстоящ.
 Чуждестранни сътрудници останали очаровани от звездите на ЦСКА и Левски
Чуждестранни сътрудници останали очаровани от звездите на ЦСКА и Левски

Някои от тях скоро могат да си издействат рентабилен трансфер

За мен няма никакво подозрение, че ЦСКА е по-добрият от двата състава. Че разполага с повече класа, дълбочина в тима, а и се намира в по-добро моментно положение. Това обаче в никакъв случай не е гаранция, че ще ти даде преимущество в съответен дуел, особенно пък и в дербито, само че е гаранция, че в дълготраен проект още веднъж ще оставиш безконечния противник надалеч зад теб в класирането.

" Армейците " за следващ път не изневериха на стила си и вложиха извънредно доста сила. Футболистите в алено действаха с голяма експанзия по всяка точка на терена и съм уверен, че извоюваните мини-битки изрично са в интерес на ЦСКА. Играта на " сините " пък както обикновено беше сведена до пасове към Уелтън. Турицов вложи доста старания, с цел да се опълчи на бразилеца. Понякога успяваше, от време на време не, само че това ненапълно е подбудено от схемата на ЦСКА, която на моменти оставя бековете сами против двама нахлуващи " сини " футболисти и в случай че някой от халфовете не успее да подсигури в точния момент, се получават пробойни. Затова и Ел Маестро разпредели силите на Иван и Вион в тази зона.
 ЦСКА - Левски 1:1 в мач от efbet Лига
ЦСКА и Левски взаимно се отдалечиха от върха след тъждество във Вечното дерби

Роналдо и Линдсет се разписаха във трогателен конфликт на националния стадион

При една от тези обстановки Уелтън можеше да удвои задатъка на " сините ", само че остарялата му уязвимост още веднъж се прояви - завършващият удар. След това ЦСКА взе самодейността, изравни резултата, а няколко минути по-късно Естрада и Назон пропиляха най-хубавата опция за " армейците ". Ако тогава резултатът беше станал 2:1, психическото преимущество за ЦСКА щеше да е смазващо и като нищо " сините " щяха да бъдат разгромени. Във футбола обаче няма в случай че.

И по този начин - в този прекрасен и безоблачен октомврийски ден, Вечното дерби не излъчи победител, само че още веднъж предложи задоволително страсти, борба и футболни достолепия, които прилягат на мач №1 в България.
 Гочето: ЦСКА - Левски е историческа омраза, която постоянно е била потребна за българския футбол
Гочето: ЦСКА - Левски е историческа омраза, която постоянно е била потребна за българския футбол

Ето какво чака ветеранът от днешното Вечно дерби

Слънчевите лъчи на 07.10.23 година се оказаха и задоволителни, с цел да разсънят позаспалите змии около Борисовата градина, които единствено чакаха неверна стъпчица от ЦСКА и започнаха да съскат против Нестор и други управителни фактори. " Равен с Левски... УАУ, какъв срам! " А в случай че погледнем по-глобално - " алените " са към този момент 8 мача без загуба и в случай че си вземат отсрочения дуел с Етър, ще бъдат единствено на две точици от подножието на върха. А единствено преди два месеца бяха на 10 точки разлика и " съскащите " бяха отписали тима от битката за купата.

А ЦСКА взе някои доста тежки мачове - две гостувания в Пловдив, в Стара Загора, във Враца, вкъщи победи Локо (Сф) и бронзовия медалист от предходната година, а равенствата пристигнаха с Черно море и Левски. Едва ли някой си беше представял, че тази тежка серия от мачове ще приключи с цели 20 точки в актива, още повече и предвид на физическото и ментално положение, в което се намираше тимът при започване на сезона. Промяната в играта на ЦСКА е явна и несъмнено единствено Колчо Слепеца(б.р. - воин от романа " Под игото " ) не може да я види. Или пък не желае да я види...
 Ел Маестро: По-добрият тим сме, ще преживеем този резултат
Ел Маестро: По-добрият тим сме, ще преживеем този резултат

" Реакцията ни през второто полувреме беше прелестна "

Много сътрудници, анализатори и почитатели побързаха да жигосат Нестор още с идването му, слагаха му прилагателни, безусловно го обиждаха грозно и злостно в някои изявленията, лепейки му всякакви квалификации и разбирам, че в този момент се усещат засрамени. Ел Маестро просто им затвори устата, а боли когато си мислиш, че разбираш от футбол, само че те тръшнат толкоз неприятно на земята.

Сега за ЦСКА следва на пръв взор по-лесна стратегия и като нищо тимът ще зимува на върха в класирането. Не би трябвало да има обаче никакво подценяване и съм уверен, че в клуба прелестно осъзнават това. Но бъдете сигурни, че ще се чака всяка неверна стъпчица и змиите още веднъж ще изпълзят... и даже няма да имат потребност от чак толкоз горещо слънце, като през вчерашния ден на стадион " Васил Левски ".
 Снимка 636993
Източник:

През седмицата от клуба дойде и най-хубавата вест, която се чакаше към този момент 7 години. Една 7-годишна борба на управлението завърши сполучливо! Разрешителното за реорганизация на " Армията ". Ветровете към този момент духат мощно в платната на ЦСКА и това е гаранция, че корабът ще дойде наред на брега, а милионите правилни почитатели на " армейците " ще върнат змиите по дупките и ще се радват на още доста триумфи по терените на България и Европа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР