Отмина ли Ковид-ът? Фактите са следните - по-лекият в острото

...
Отмина ли Ковид-ът? Фактите са следните - по-лекият в острото
Коментари Харесай

Д-р Илиев: Опасен вариант на Ковид може да ни изненада наесен

" Отмина ли Ковид-ът? Фактите са следните - по-лекият в острото си протичане омикрон вид успокои хората по света, само че вирусът продължава да обикаля обществата повече от всеки път и напълно не е липсващ. Просто на доста места завършиха с безплатните проби. Допълнително притеснителните данни за дълъг Коронавирус остават. Какво значи това? Означава, че запасът за разновидности не е привършен ", разгласи във фейсбук страницата си доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн и специалист по сигурност на имунизациите.

Затова е изцяло допустимо през есента още веднъж да ни изненада вид на вируса със заразността на омикрон, само че с по-тежко протичане - да вземем за пример като на делта, счита той.

Ето какво още написа:

" Цялостната анулация в съвсем всички страни по света на безплатните проби несъмнено може да ни изиграе неприятна смешка (също и съгласно СЗО), тъй като въобще не наблюдаваме мутантите.

Затова и е вярно и редно да предупредим обществото, че до момента в който лятото евентуално ще е време с известно облекчение, есента е допустимо да ни изненада с нов/и и рискови разновидности.

Възможно, не наложително. Нито един експерт, бил той български или непознат, не можа да планува появяването на който и да е от разновидностите, по тази причина и би трябвало да се настроим, че изненадите не са спрели.

Какви са другите възможности и решенията? На първо място имунизация и бустърване, които в България пагубно се провалят, на второ - непрекъснато следене на честотата на боледуване с безвъзмездни проби, на трето - образование на обществото за предотвратяване от въздушно-капкови инфекции. Това може да помогне в бъдеще за справяне с което и да е ново заболяване, в никакъв случай не вреди да покачваме здравната просвета на обществото.

Ако в този момент се сблъскаме с вирус като испанския грип, което без значение от COVID-19 може постоянно да се случи, би трябвало да сме в положение да събудим публичните “рефлекси”.

И до момента в който доста водещи общества по света се оправиха с това предизвикателство - образованието на хората и приемането на ограниченията - България към този момент не би могла да се похвали с особени триумфи в дисциплината при здравни рецесии. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР