Отменят се въведените противоепидемични мерки за Пловдив и областта предсрочно

...
Отменят се въведените противоепидемични мерки за Пловдив и областта предсрочно
Коментари Харесай

Край на грипа в Пловдив, отмениха противоепидемичните мерки

Отменят се въведените противоепидемични ограничения за Пловдив и региона предварително от четвъртък поради фрапантен спад на заболеваемостта, разгласи Областният действен щаб. Действието им беше удължено до този петък.
Още по темата
" Вече приказваме за данни, които извеждат Пловдивска област от равнищата на епидемиологично разпространяване на грип и остри респирaторни болести. В момента сме на равнища заболеваемост, които постановат ограниченията да се анулират предварително. Затова от четвъртък отменяме предварително ограниченията, които действаха. Общата заболеваемост е под сериозните равнища. Считаме, че това е резултат от съответните ограничения, по този начин и от тяхното последователно наслагване в региона ", разгласи на брифинг шефката на РЗИ доктор Сийка Димчева.

Има задоволително свободни кревати в лечебните заведения и няма напън, увери тя.  

Така от четвъртък още веднъж ще се правят женските и детски съвещания, както и свижданията в домовете за възрастни хора , центровете за резидентна грижа и лечебните заведения. Ще правят и плануваните от джипитата имунизации.

" Няма подобен напор пред кабинетите както при започване на вълната от грип, случаите са спорадични ", увери доктор Христо Дипчиков от джипитата.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР