Отменя се трансформирането на общинската МБАЛ „Св. Мина“ в изцяло

...
Отменя се трансформирането на общинската МБАЛ „Св. Мина“ в изцяло
Коментари Харесай

МБАЛ „Св. Мина“ няма да е изцяло COVID болница

Отменя се трансформирането на общинската МБАЛ „ Св. Мина “ в напълно Коронавирус болница с нова заповед на РЗИ-Пловдив.

Лечебното заведение би трябвало да редуцира Коронавирус леглата от 137 на 60, защото това е размерът, който все още може да бъде гарантиран. Това заяви на ексклузивен брифинг заместник-кметът на града Анести Тимчев, представен от бТВ.

Със заповед на шефа на РЗИ-Пловдив доктор Ваня Манчева в лечебното заведение би трябвало да бъдат разкрити само и единствено 60 на брой места за заболели в приблизително тежко положение, посочи той.

Към момента заетите кревати с лежащо заболели са 59. Продължава оборудването с здравна инсталация, като през днешния ден беше получен респираторен уред, създаден от компания БТЛ, която има цех в Пловдив. Предстои да бъде дарена още здравна инсталация. Междувременно бе разкрита и референтна лаборатория за PCR проби за пациенти на общинските здравни заведения.

„ Целта ни е с разкриването на лабораторията да улесним работата на лечебните заведения и по-бързото диагностициране, което е витално значимо за някои пациенти “, показа доктор Калин Калинов и акцентира, че продължава кадровото и техническо застраховане на болничното заведение.

Той напомни, че Община Пловдив е изпълнила всяка една заповед на РЗИ по откриване на болнични кревати, като за задачата военните в града също осигуриха такива.

„ И двете общински лечебни заведения са подсигурени с персонални защитни средства за медицинските експерти, които са на първа линия в битката с Коронавирус. По отношение на МБАЛ „ Свети Мина “ се работи за възстановяване на техническата и кадрова обезпеченост. Необходими са още 4 лекари и 12 медицински сестри, които да обгрижват болните “, уточни доктор Калин Калинов.

Той напомни, че още преди няколко месеца е изразил мнение, че МБАЛ „ Свети Мина “ не дава отговор на условията да бъде инфекциозна болница - местоположението ѝ не е уместно, не разполага с задоволително съоръжение и личен състав, липсват няколко входа за пътникопотока, няма паркинг и други

Въпреки това Община Пловдив е направила нужното за привеждане на болничното заведение в нужния работен режим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР