Отменя се изискването за отрицателен PCR тест след 14-дневна карантина

...
Отменя се изискването за отрицателен PCR тест след 14-дневна карантина
Коментари Харесай

Пада изискването на отрицателен PCR тест след 14-дневна карантина, обмисля се съкращаването й на 10 дни |

Отменя се условието за негативен PCR тест след 14-дневна карантина при липса на признаци. Обмисля се намаляването на периода на домашна изолираност на 10 дни. Това заяви на брифинг на националния действен щаб основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Хората би трябвало да са спокойни, че няма да има нови ограничаващи ограничения. Заболеваемостта у нас е измежду най-ниските в Европейски Съюз. Няма доста увеличаване на пациентите, които се лекуват в лечебни заведения, сподели министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов. Той заяви, че единствената мярка, която ще бъде подхваната е да се затегне контролът върху спазването на към този момент съществуващите ограничавания.

Заетостта на леглата за пациенти, които се нуждаят от консервативно лекуване, е 14%, 5% е заетостта на леглата за пациенти, които се нуждаят от интензивно лекуване, каза проф. Ангелов.

Наблюдава се нарастване на случите измежду медицинския личен състав. От началото на епидемията досега има 1263 позитивни сътрудници с коронавирусна зараза, сподели министърът. Активните случаи са 278, на домашно лекуване са 229, 43-а са в лечебни заведения, шестима в интензивни отделения.

Общият брой на инфектираните деца и възпитаници от детски градини и учебни заведения са 101, карантинираните са 3268. Броят на инфектираните учители в детски градини и учебни заведения са 133, а карантинираните са 119. От всички учебни паралелки в страната на 1000 паралелки 3 са карантинирани и не посещават учебно заведение, уточни проф. Ангелов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР