Отмениха първия потвърден чартърен полет с чужди туристи от Европа

...
Отмениха първия потвърден чартърен полет с чужди туристи от Европа
Коментари Харесай

Отмениха първия чартърен полет от Европа за България

Отмениха първия доказан под наем полет с непознати туристи от Европа за България.

Самолетът трябваше да кацне в Бургас от латвийската столица Рига и да докара първите туристи в „ Слънчев бряг “ и близките курорти.

Не е за поверие какво се случва по родните плажове поради К-19! СНИМКИ
Полетът се очакваше да даде старт на летния сезон у нас на следващия ден заран. Имаше и планувана специфична стратегия за първите 145 души, които трябваше да бъдат посрещнати с питка и рози за дамите.

За страдание, латвийските управляващи взеха решение да анулират полета, изясни туроператорът. А обяснението - боязън от връщане на карантината поради новите случаи на ковид в България.

БЛИЦ напомня, че 81 са новите случаи през миналото денонощие при направени 2371 PCR теста . Намалението е с 51 по-малко от регистрираните през вчерашния ден данни. Властите в България оповестиха, че към този момент няма да стягат противоепидемичните ограничения и няма да се удължава изключителната конюнктура

И все пак, съгласно туроператора, страната ни се трансформира в рискова дестинация за туристите от Латвия - в случай че отрицателната наклонност се резервира, туристите от Латвия, посещаващи страната ни, рискуват 14-дневна карантина при завръщането си.

Следващите планувани чартъри с туристи до Бургас са на 26 юни от Амстердам и Лайпциг. Няма гаранция, че и те няма да бъдат анулирани, разясниха от пресцентъра на летището.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР