Отмененото днес - за трети път, алпийското спускане при мъжете

...
Отмененото днес - за трети път, алпийското спускане при мъжете
Коментари Харесай

Спускането при мъжете в Пекин - отложено за утре

Отмененото през днешния ден - за трети път, алпийското втурване при мъжете на Олимпийските игри в Пекин беше пренасрочено за на следващия ден, 7 февруари, от 12:00 часа локално време (06:00 българско), съобщи пратеникът на Българска телеграфна агенция.

Причина за отлагането на едно от най-атрактивните надпревари в ските на Зимни игри стана мощният вятър в курорта Янцин край китайската столица, поради който през вчерашния ден беше прекъсната и последна публична подготовка след единствено трима спуснали се по 3,152-километровата писта " Скалата ".

Журито на надпреварата, водено от италианеца Маркус Валднер, реши, че изискванията са прекомерно рискови за здравето на алпийците.

Състезанието трябваше да стартира по стратегия тази заран в 11:00 часа локално време, само че началният час беше преместен първо за 12:00, по-късно за 13:00 и за последно за 14:00 часа (8:00 часа българско време), преди да бъде дефинитивно анулирано.

В програмата за на следващия ден е плануван и гигантският слалом за дами, в който олимпийския си дебют ще направи Ева Вукадинова и ще даде начало на българско присъединяване в алпийските ски на Игрите. Първият манш започва в 9:30 часа локално време (3:30 часа българско време), а вторият е от 14:30 часа (8:30 часа българско време).
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР