Отменената днес Гран При на Емилия-Романя на пистата Имола може

...
Отменената днес Гран При на Емилия-Романя на пистата Имола може
Коментари Харесай

Формула 1 може и да не се върне на „Имола” тази година

Отменената през днешния ден Гран При на Емилия-Романя на пистата „ Имола ” може въобще да не се организира в границите на сезон 2023 във Формула 1. Такива са догатките на разнообразни анализатори, като такава е и прогнозата на Анджело Стики Дамяни, президентът на Италианския авто клуб (ACI).

Според Стики Дамяни, следва подписването на нов контракт за домакинство на „ Имола ” на кръг от Формула 1 и италианците ще получат един старт в допълнение – през 2026 година.

Преди да бъде взето формалното решение за анулация на надпреварата, вицепремиерът на Италия Матео Салвини прикани да няма конкуренция този уикенд, само че също по този начин разгласи, че Италия държи да си резервира двата старта във Формула 1 – на „ Монца ” и „ Имола ”, за които страната оказва финансова помощ в размер на общо 5 милиона евро.
 Отмениха надпреварата на „ Имола ” Отмениха надпреварата на „ Имола ”
Основната причина тази година надпреварата на „ Имола ” да не се организира по-късно през годината е натовареният календар във Формула 1, който след отпадането на Китай включва 23 надпревари. Които в този момент ще останат 22.
 Никола Цолов: Неприятна изненада, само че разбираемо решение Никола Цолов: Неприятна изненада, само че разбираемо решение
Оттук до началото на есенните съревнования вероятните дати са доста малко – едната от тях е 25 юни, само че това ще оформи серия от 4 старта в 4 следващи уикенда, а другият вид е да се търси дата през август, когато е наложителната лятна пауза във Формула 1.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР