Отломки с неясен произход са се закачили на минихеликоптера на

...
Отломки с неясен произход са се закачили на минихеликоптера на
Коментари Харесай

МИСТЕРИЯ: Неясен обект се закачи за хеликоптера на Марс

Отломки с неразбираем генезис са се закачили на минихеликоптера на НАСА " Инджинюъти " по време на 33-ия му полет на Марс, съобщи Юнайтед прес интеренешънъл, като цитира известие на НАСА.

Специалистите на американската галактическа организация оглеждат обекта, който е бил видян на един от краката на апарата.

" Разглеждаме дребни парчета, които се озоваха на " Инджинюъти " по време на последното му въздушно пътешестване ", се споделя в обява в Туитър на Лабораторията за реактивно придвижване на НАСА в Пасадена.

Агенцията сподели видео в GIF формат от полета на минихеликоптера, на което се вижда, че обектът е отместен от " Инджинюъти ". Той не оказва въздействие на сполучливия 33-и полет ”, се споделя още в известието.

От друга обява пък излиза наяве, че от НАСА назовават обекта " малко парче от парчета от непознат обект " и споделят, че не е бил забележим на фрагменти от предходния полет на минихеликоптера на Марс, отбелязва Юнайтед прес интеренешънъл.

Той се вижда в изображенията от 33-ия полет от най-първите фрагменти до почти половината на видеото, когато пада от крайници на " Инджинюъти " и се понася назад към повърхността на Марс.

Няма никакви индикации за щета на галактическия уред. От НАСА споделят, че екипите, които наблюдават минихеликоптера " Инджинюъти " и марсохода " Пърсивиърънс " работят, с цел да открият източника на отломките.

Миниапаратът пътува до Марс с " Пърсивиърънс ", с цел да изследва кратера Джезеро. " Инджинюъти " направи първия си полет през април 2021 година и е летял общо съвсем час над Червената планета.

В изказване на НАСА от този момент се споделя, че минихеликоптерът е имал " дребна заготовка плат ", която е покривала едно от крилата на самолета на братята Райт, прочут като " Флайър ". То е било прикрепено към кабел под слънчевия панел.

Не е ясно незабавно дали обектът, който се вижда във видеото, е допустимо да е тази тъкан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР