Отломки от ракети бяха открити в отцепилия се регион на

...
Отломки от ракети бяха открити в отцепилия се регион на
Коментари Харесай

Ракетни отломки от C-300 открити в Приднестровието след удар по Одеса

Отломки от ракети бяха открити в отделилия се район на Молдова Приднестровието в понеделник, сподели Олег Беляков, съръководител на специфична комисия, наблюдаваща ограниченията за сигурност в отделилия се район.

Беляков сподели, че полиция, сапьори и военни наблюдаващи са на мястото в село Чицани, на към 35 км (21 мили) от украинската граница.

Беляков сподели, че се е чул гърмеж и част от ракета С-300 е паднала в градина покрай частна къща, само че не е избухнала и не е предизвикала вреди.

" Бойната глава на ракетата С-300 лежи в градината. На нея към момента има детайли с маркировки, от които можеше да се откри, че това е ракета С-300 модел 1968 година ", сподели Беляков пред кореспонденти.

Не е ясно кой е изстрелял ракетата.

Ракетната система земя-въздух с огромен обхват С-300 е създадена от Съветския съюз и такива ракети се употребяват както от Русия, по този начин и от Украйна.

Властите в Молдова минимум четири пъти са докладвали за разкриване на ракетни парчета в северните елементи на страната, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година и ускори ракетните и безпилотните офанзиви против южната област Одеса в Украйна.
 Украйна удари склад за муниции в Луганска област
Украйна удари склад за муниции в Луганска област

Най-малко един човек е умрял от съветския удар по Одеса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР