Отломка от ракета е намерена на брега на Черно море

...
Отломка от ракета е намерена на брега на Черно море
Коментари Харесай

Откриха отломка от руска ракета на брега на Черно море в Румъния


Отломка от ракета е открита на брега на Черно море в Румъния, като по последни данни тя е част от ЗРК " Панцир-С1 " съветско произвеждане, твърди Генералният щаб на румънските военноморски сили.

Екип от сапьори от Инспектората за изключителни обстановки в Добруджа, окръг Констанца, е разкрил в неделя на брега на Черно море част от ракетен ускорител. Намерената част от ракетата е предадена на Министерството на защитата за проучване.

" Генералният щаб на Военноморските сили прецизира, че откритият детайл не съдържа пиротехнически и рискови материали и е част от запалител на зенитна ракета вид 57Е6, изстреляна от зенитно-ракетен комплекс " Панцир С-1 ", създаден от Руската федерация, която най-вероятно е паднала в морето по време на неотдавнашните военни дейности в северната част на Черно море и е била отнесена от морските течения до румънския бряг ", се споделя в уеб страницата на Генералния щаб на Военноморските сили.

Отбелязва се, че този вид муниции не се намират в румънските въоръжени сили. Експертите допускат, че в близко бъдеще морските течения ще отнесат сходни елементи от ракетата до крайбрежията на Румъния и други черноморски страни. Такива предмети не са рискови, само че е добре популацията да заяви за находките на способените органи
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР