Отложихме протеста в изборния ден, за да не ни свързват

...
Отложихме протеста в изборния ден, за да не ни свързват
Коментари Харесай

Фермер: Искаме изравнени ставки на субсидиите и за едрите, и за дребните животновъди

Отложихме митинга в изборния ден, с цел да не ни свързват с политически намеси . След това организирахме още няколко срещи с Министерството на земеделието, като въпреки всичко имахме вяра, че нещата, които отстояваме като позиция, ще бъдат чути и ще бъдат подхванати стъпки, с цел да се усъвършенства нашата активност. Все още не сме чути и връзката става все по-трудна. “

Това съобщи в студиото на Euronews PrimeTime Цветомир Христов от Съюз „ Обединени български животновъди “.

„ Внасяме редица оферти, подписваме протокол публично, след 2 дни всичко е тъкмо противоположното на това, което сме договорили “, уточни той и посочи, че протестиращите упорстват за изравнени ставки по de minimis за всички, без значение дали са достигнали оптималния предел от 50 000 лева
Всеки един животновъд да взима равнопоставено на другите. Сега още веднъж се вкара модулираната ставка, която за едни, които имат избрана численост животни дава една сума, за другите с двойно повече животни дава на половина.
Цветомир Христов, Съюз „ Обединени български животновъди “

„ Един дребен производител работи на фамилни начала и в множеството случаи има и друга работа. Големите обезпечава служащи, техника, те също има потребност да бъде обезщетен “, акцентира Христов.

По неговите думи на митинга през днешния ден не е имало единствено едри производители.

„ Едрите са малко, към 90 индивида. На митинга имаше 300-400 индивида “, уточни той.
За идната година няма очакван бюджет за украинската помощ. Трябва да бъдат обезпечени 426 млн. лв..
Цветомир Христов, Съюз „ Обединени български животновъди “

„ Дори месопреработвателите внасят на 100% замразена суровина от чужбина. Големите се оправят почти, дребните не могат. Те внасят евтини артикули от друга страна, внасят даже и от Испания “, разяснява фермерът.

„ Ние желаеме да ни се подсигурява, че ще имаме сигурност да работим “, означи той.

„ Призоваваме за оставката на министъра на земеделието поради нежеланието му да комуникира с нас. Има проекти другата седмица още веднъж да излезем на митинг и да желаеме среща с финансовия министър и министър-председателя “, сподели още той.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР