Отлив от 70 процента на българските туристи се наблюдава в

...
Отлив от 70 процента на българските туристи се наблюдава в
Коментари Харесай

Отлив на българските туристи в Одрин заради изискването за PCR тест

Отлив от 70 % на българските туристи се следи в Одрин след въвеждането на условие за отрицателен PCR тест за COVID-19 на границата, което накара някои търговци да затворят заради липса на клиенти, съобщи турската организация ДХА.

България, където броят на случаите нараства, а равнището на имунизацията остава ниско, включи Турция към страните в " алената зона ", показва ДХА. Това значи, че с цел да дойдат в Одрин на еднодневно посещаване, е належащо представянето на документ за имунизация и отрицателен PCR тест на връщане в България, прецизира организацията.

Налагането на мярката провокира отлив на българските туристи в Одрин още в първия ден. Докато предходната седмица на ден през границата идваха приблизително по 10 хиляди души, през вчерашния ден в през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле/Капитан Андреево са минали едвам 3207, отбелязва ДХА.

Някои от търговците в града, изключително в местата, където пазарят най-вече българи, з атвориха магазините заради липса на клиентела .

" Заради прилаганите от България проби потокът прекъсна. Както виждате няма никой. В мъчно състояние сме ", изяснява локален търговец, обезпокоен по какъв начин ще заплаща сметките за ток и наем.

Друг се оплака пред организацията, че още не е направил първата си продажба за деня. " Когато българите не идват в Одрин, работата е неприятна ", жалва се той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР