Отлично представяне на България в домакинските турнири по художествена гимнастика,

...
Отлично представяне на България в домакинските турнири по художествена гимнастика,
Коментари Харесай

На път за олимпийските игри - отлично представяне на България в домакинските турнири по художествена гимнастика

Отлично показване на България в домакинските шампионати по художествена гимнастика, които се организираха през първата половина на април. Гимнастичките, подкрепени от, завоюваха общо осем медала в зала " Арена София " по време на Световна купа по художествена гимнастика. България господства и през първата седмица на април, когато, по време на Международния шампионат " София къп " завоюва общо четиринадесет медала.

В продължение на три дни " Арена София " бе сцена на прелест и съвършенство, в което хармонично се преплитат спортното майсторство и хубостта. Съчетанията впечатлиха с техничност, само че и доста въображение.
 Снимка 661729
Източник:

Боряна Калейн завоюва златния орден в многобоя и сребърен орден във финала на бухалки, Стилияна Николова взе сребърното отличие в многобоя, два златни медала на топка и лента и сребърен орден на обръч. Ансамбълът завоюва бронзовото отличие в многобоя и сграбчи сребърния орден във финала на съчетанието с топки и ленти.

Във финала с топка Стилияна Николова беше съвършена, извърши ослепително и с всички опасности композицията си по " Арабски нощи " от " Аладин " и взе златото с невероятната оценка от 36.950 точки, която бе най-високата оценка на целия шампионат.

Нивото на показване на всички гимнастички беше извънредно високо, като голямо усещане на българската аудитория направи представителката на Израел Дария Атаманов, на която Фондация " Спорт в България " даде премия на най-добре представилата се задгранична гимнастичка по време на цялата купа. Призът бе връчен от учредителя на организацията Роси МакКий.
 Снимка 661730
Източник:

" За мен е голямо наслаждение да връча специфичната премия на Дария Атаманов от Израел за впечатляващото ѝ показване. Ние сме горди, че като фондация имаме опция за подкрепим влиятелния конгрес, който събра елита на художествената гимнастика ", показа госпожа МакКий, откакто връчи наградата.

Международният шампионат " София къп " също събра голям интерес. Изключително мощно бе представянето на самостоятелните ни състезателки Боряна Калейн, Елвира Краснобаева и Никол Тодорова на шампионата, който събра представители от общо 36 страни.
 Снимка 661728
Източник:

Фондация " Спорт в България " бе един от главните сътрудници на двете спортни зрелища, които играят основна роля за " златните девойки " за подготовката им за Олимпийските игри в Париж това лято. Там, България ще бъде представяна от националния ансамбъл-жени, както и от две самостоятелни състезателки, които ще станат ясни след Европейското състезание по художествена гимнастика в Будапеща през май.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР