Отлично представяне и петима български боксьори на четвъртфинал, съобщиха от

...
Отлично представяне и петима български боксьори на четвъртфинал, съобщиха от
Коментари Харесай

България закри с победа Европейските игри по бокс

Отлично показване и петима български боксьори на четвъртфинал , оповестиха от БФ Бокс. Това е заключението след днешния ден на Европейските игри в Краков. Йордан Морехон стана последният ни участник в Топ 8 на шампионата в Полша. В категория над 92 кг натурализираният кубинец реализира зрелищна победа над представителя на Италия Диего Ленци.

Двамата си размениха по един нокдаун , само че точно нашият национал бе по-активен, нанесе последния удар и това не остана неусетно от съдиите. В последна сметка Йордан се поздрави с триумф след 4:1 гласа и направи първа стъпка към продобиване на квота за Олимпийските игри в Париж. За да стигне до нея обаче Морехон би трябвало да се класира за край в Краков. Следващото затруднение пред него е Йонас Язевичиус /Литва/. Мачът им ще се организира довечера към 21:45 часа .

Други четирима родни представители ще боксират за квоти за Париж още на следващия ден. Първа на кръга ще се качи Станимира Петрова. Световната и 3-кратна европейска златна медалистка, както и 4-кратна носителка на Купа „ Странджа “ ще открие програмата в 14:00 часа . На кръг Б тя ще боксира при 54-килограмовите с ирландката Дженифър Лийн.

Около 15:45 часа пък Радослав Росенов /63.5 кг/ ще има тежка задача против европейския вицешампион и бронзов медалист от Световното състезание при 67-килограмовите Лаша Гурули. 19-годишният ни гений, който е 5-кратен европейски първенец при подрастващите, дотук направи два доста мощни мача и остави страхотни усещания с изявите си.

Светлана Каменова ще боксира на кръг А във вечерната сесия. Световната бронзова медалистка ще срещне към 19:45 часа представителката на домакините Юлия Шеремета . Двубоят е в категория до 57 кг. Битката за квоти ще закрие Хавиер Ибаниес. В същата теглова дивизия натурализираният кубинец ще се изправи против европейският вицешампион Артур Базеян. Мачът с арменеца, който е повтаряне на полуфинала от Европейското състезание в Ереван предходната година, е на кръг А, към 20:45 часа.

Извън сметките остана Рами Киуан /71 кг/. Той организира страховит мач с европейския първенец при 67-килограмовите Вахид Абасов. Българинът даде всичко от себе си, само че това не се оказа задоволително и съдиите отсъдиха победа на сърбина с 3:2 гласа. Спокойно може да се каже обаче, че Рами бе ощетен в тази среща .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР