Отличници от 10. до 12. клас могат да минат двудневен

...
Отличници от 10. до 12. клас могат да минат двудневен
Коментари Харесай

Летен курс подготвя за Оксфорд и Кеймбридж

Отличници от 10. до 12. клас могат да минат двудневен тренинг, който да увеличи възможностите им за банкет в влиятелните Оксфорд и Кеймбридж. Летният предварителен „ Оксбридж “ курс ще се организира за първи път в Пловдив на 13 и 14 август в офиса на „ Интеграл “ - координатора на интернационалното ревю „ Световно обучение “.

Целта е да се увеличи успеваемостта на пловдивските възпитаници в двете топ просветителни институции заради ранните периоди за кандидатстване в тях и растящия брой претенденти от Пловдивско през последните 3 година

Специализиран семинар в първия ден ще осведоми за спецификите на образованието в двата топ университета, какво ги отличава и ги държи на челните места в международните ранглисти. Учениците ще научат какво прави един претендент подобаващ за Оксбридж, с цел да реши вярно силите си. Професионални консултанти ще обяснят по какъв начин се прави оценка на шанса за банкет съгласно общата подготовка и мечтаната компетентност, както и разликите сред специалностите в двата университета. Учениците ще получат скъпа информация по какъв начин да съчетаят кандидатстването си в Оксфорд или Кеймбридж с другите университети, с цел да си подсигуряват сполучлив банкет в мечтаната компетентност.

Кандидатите, които преценяват, че желаят да пробват сили в двете влиятелни учебни заведения, могат да запишат персонална среща за втория ден от семинара, на която ще се срещнат в детайли с предлаганите специалности и ще получат насоки коя компетентност е подобаваща за тях, къде тъкмо да аплайват, по какъв начин да се приготвят.

Ще се срещнат със студенти, които към този момент са кандидатствали, и ще получат препоръки от първа ръка. Ще видят образци за положително мотивационно писмо и примерни изпити с отговори за специалностите, за които се изисква полагането им. В програмата са включени и въпроси, задавани на изявленията в предходни години, както и препоръки за превъзмогване на напрежението преди изявлението.

Курсът се организира в дребни групи до 8 курсисти, с цел да се обърне внимание на всеки. Съобразен е с по-ранните периоди за кандидатстване на Оксфорд и Кеймбридж - до 15 октомври, а не до 15 януари на идната година, когато е срокът за всички останали университети.

Само за тази година посредством „ Световно обучение “ са подадени 33 кандидатури, при 20 за предходната. Сред желаните специалности са компютърни науки, логика на психиката, философия, филология и стопанска система.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР