Отличните изяви на Усман Дембеле при успеха на Барселона с

...
Отличните изяви на Усман Дембеле при успеха на Барселона с
Коментари Харесай

Дембеле има качества за Барса, убеден е треньорът

Отличните изяви на Усман Дембеле при триумфа на Барселона с 5:1 над Виляреал най-сетне вдъхнаха очаквания на ентусиастите на клуба, че младият французин може и да оправдае упованията. Бившият състезател на Борусия (Дортмунд) вкара два гола и създаде още един, като в един случай мина половината тим на противника, а в различен майсторски насочи топката в мрежата с копване.

“Усман е огромен гений, който има техника, бърз е, избухлив е, съумява да с лекост да задминава бранителите и умее да играе еднообразно мощно и с двата крайници. Той има нужното, с цел да ни помогне”, съобщи Валверде след триумфа на “Камп Ноу”.

“Дембеле е млад и времето е пред него. Когато си на такава възраст, се нуждаеш от интервал на акомодация. Трябва и да се учиш непрекъснато. И въпреки всичко второто му попадение довечера беше невероятно”, добави треньорът.

Dembele est le premier joueur français a avoir marque un double avec le Barca depuis Thierry Henry lors d'une certaine victoire face au Réal en 2009 sur le score de 6-2.

pic.twitter.com/0T78v71J6v
— Ousmane Dembélé (@DembouzFrance) May 9, 2018
Валверде отговори и на въпрос дали въпреки всичко французинът няма да напусне клуба, за каквото писаха испанските медии: “Разбира се, че имаме вяра, че той ще продължи да бъде част от Барселона”.

Наставникът нямаше по какъв начин да подмине и представянето на Андрес Иниеста, който за следващ път съумя да покаже класата си, откакто създаде два гола. “Във всеки мач той е като преподавател. Но неговото време в клуба е към края си. Всеки си има интервал, даже Лионел Меси е по този начин. Засега продължаваме да се любуваме на Андрес”, приключи треньорът на каталунците. Примера дивисион 34 кръг, сряда 9 май  Барселона 5:1краен резулат  Виляреал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР