Отлични отговори – така председателите на двете комисии в Европейския

...
Отлични отговори – така председателите на двете комисии в Европейския
Коментари Харесай

"Отлични отговори": Илиана Иванова се представи на четири езика в Европарламента

" Отлични отговори " – по този начин ръководителите на двете комисии в Европейския парламент - по проучвания и енергетика, и по просвета и обучение, опредлиха чуването на Илиана Иванова, българския претендент за еврокомисар. Интересът надмина упованията. Каква е повода?

Тя е знаеща, можеща и считаме, че чуването ще протече доста градивно, сподели българският евродепутат Ева Майдел

Неочаквано, единствено година преди края на мандата на Европейската комисия, четирима съществени еврокомисари напущат Брюксел, с цел да заемат основни управителни позиции в личните си страни. А заместниците им би трябвало наложително да бъдат утвърдени от евродепутатите. Изслушването на Илиана Иванова е първото и ще служи за образец за идващите.

Затова и залата беше цялостна с познати лица от всички европейски институции.

Илиана Иванова приказва през днешния ден на 4 езика – български, британски, немски и френски.

Тя е българският претендент за еврокомисар

„ Европа има съществени реформаторски капацитет, само че изостава с финансирането на нови технологии “, уточни тя като един от главните проблеми в ресора, за който кандидатства.

:Къде сме в световната картина? Европа има най-хубавите откриватели и иноватори в света. Подкрепяме ги в региона на високите технологии, те се трансформират в европейски компании за милиони, милиарди евро. И все пак резултатите ни са частични, вложенията са под 3 % от Брутният вътрешен продукт и доста под тези на нашите международни съперници “, съобщи Иванова.

Решението заяви водачът на партията Бойко Борисов

„ Много позитивно настроени сме, откакто видяхме какъв брой задълбочени знания има за този сектор. Отговори чудесно на въпросите “, разяснява Сабине Ферхайен, ръководител на Комисията по просвета и обучение.

„ Добра самонадеяност, положителни знания за ресора, доста добра информационна дарба “, уточни Кристиан Бушой, ръководител на комисия по индустрия, проучвания и енергетика.

Утре следобяд ръководителите на политическите групи евентуално ще дадат зелена светлина за финалния избор в Европарламента на 12-ти септември за българската кандидатура за европейски комисар.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР