Отличието се връчва от SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMITСофия

...
Отличието се връчва от SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMITСофия
Коментари Харесай

София – с приз за интелигентен град на годината за Югоизточна Европа

Отличието се връчва от SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT

София бе определена за „ интелигентен град “ на годината за Югоизточна Европа на гала на най-голямото събитие за високотехнологичните услуги в района – SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT. Форумът се организира на 3 юни и се провежда от Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST), Българската стартъп асоциация (BESCO), Министерството на електронното ръководство и Столична община в партньорство с InvestSofia. Целта на форума е да подкрепя развиването на бизнес екосистемата в Югоизточна Европа и да нарежда района като водеща дестинация за услуги с висока добавена стойност в света.

Събитието съумя да събере бизнес водачите на водещите софтуерни компании и стартъпи в България и страните от Югоизточна Европа.

По време на форума бяха разисквани трендовете и прогнозите за развиването на промишлеността на бизнес услугите и софтуерния бранш. Заложени бяха и нужните трансформации, които би трябвало да се случат в района, с цел да може стопанската система на знанието в Югоизточна Европа, с цел да пораства с още по-бързи темпове и да бъде конкурентен състезател на международната карта.

Бизнес организациите се сплотиха единомислещо, че развиването на столицата заслужава тазгодишния приз. Заместник кметът на цифровизация, нововъведения и икономическо развиване на София Генчо Керезов одобри премията от името на Столична община с думите: “Огромна чест е София да получи тази премия, изключително, когато идва от бизнеса. Това ни дава ясна визия, че ежедневната ни работа с нашите сътрудници на интернационално равнище е ползотворна, дава резултати и предизвиква бизнеса да продължава да избира София като желано място за развиване на нововъведения. Сериозната работа продължава: в този момент е времето да осъзнаем в цялостен аспект опциите пред нас и да не стопираме да сътворяваме дружно по-добри условия, които да разширят и създадат още по-достъпен и потребен верния път на развиване на столицата ни. “

Наградата за Столична община идва след поредност от интернационалните самопризнания за столицата ни от началото на годината. София беше определена като един от четирите града паралелно до Брюксел, Дъблин и Тирана за разработка на Рамката за ръководство на цифровите права на Европейския съюз. София се класира и като градски водач в Европейската задача за въглеродно-неутрални и умни градове до 2030-та година, която обезпечава нови благоприятни условия за България и отключва спомагателни механизми за финансиране от Европейски Съюз. Само преди месец столицата ни беше определена и от Emerging Europe – един от най-престижните състезания за стабилно, обществено, икономическо и демократично развиване в Европа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР