Отличие за 13-годишно момче с аутизъм. Емил Кондев получи купа

...
Отличие за 13-годишно момче с аутизъм. Емил Кондев получи купа
Коментари Харесай

Как малкият Емо вдъхновява плувците в Пазарджик?

Отличие за 13-годишно момче с аутизъм. Емил Кондев получи купа и орден по плуване " Воля за победа ". Това стана на годишната гала за награждаване на най-хубавите спортисти на Пазарджик за предходната година.

Пазарджик

Емил Кондев е дете със специфични просветителни потребности, по тази причина се нуждае се от повече грижи. Зад него компактно стои фамилията му, което неуморно търси способи за неговото развиване. Така преди 4 години Емо за първи път идва в плувния комплекс в града. След усилена работа с треньора му - Петър Георгиев, Емо към този момент има 3 медала в своята сбирка от държавни и интернационалните надпревари. Това е извънредно достижение за Емо, безапелационна е неговата майка Лилия Кондева. Жената е детски психолог и изяснява, че децата от аутистичния набор изпитват компликации с координацията, концентрацията, имитацията и умеенето да извършват това, което споделя треньорът или педагогът.
Лилия Кондева, майка на Емо: Първите неща, които той стартира да прави, ги постигнахме с доста труд, с доста самообладание, най-много от страна на треньора. Никога не сме мечтали за това.
Треньорът му Петър Георгиев споделя, че преди този момент не е работил с деца със специфични потребности, само че е благополучен, че към този момент Емо е част от неговия живот.
Петър Георгиев, треньор по плуване: Никога не съм си помислял, че това е нещо ненормално, че е невероятно, и че върша нещо извънземно. По-скоро около него се узнавам на доста нови неща.
Една от специфичните дами в живота на Емо е златното момиче от ансамбъла по художествена гимнастика Ренета Камберова.
Ренета Камберова, ръководител на съдружие " Пазарджик спортува ": Емо е едно прелестно дете, което умее да въодушевява всички към себе си и аз в действителност считам, че той е един страховит образец за това какво бъдеще могат да имат децата.Лилия Кондева, майка на Емо: Ние желаеме да покажем на всички родители, че да имаш дете с увреждания не значи, че това е краят, не е присъда! Ако работиш интензивно, в случай че вярваш в детето си, в случай че го обичаш с цялото си сърце такова, каквото е, с всичките му минуси, тогава всичко ще се получи и медалите ще са на първо място твои.
Пред екипа към този момент има нова цел, а тя е орден от " Спешъл Олимпикс ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР