Отличените от БАН млади учени получиха награди по повод 24

...
Коментари Харесай

БАН отличи най-добрите млади учени


Отличените от Българска академия на науките млади учени получиха награди във връзка 24 май
(снимка: БАН)

25 млади откриватели от девет научни посоки бяха отличени за достиженията си през миналата година на заседание във връзка 24 май, което се организира през днешния ден в Българска академия на науките.

Младите български учени би трябвало да имат опция да се развиват и да се усещат потребни и изключително уважавани членове на обществото, съобщи в обръщението си ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, който връчи премиите.
още по темата
По неговите думи, „ Българската академия на науките постоянно е била духовно средище, където се основава българското познание, основна част от културното и интелектуално благосъстояние на страната ни ”.

В общото пространство на духа с други европейски нации имаме „ задача да опазим посредством словото паметта на Светите братя Кирил и Методий, които, макар политическите превратности, не би трябвало да ни опълчват, а да ни свързват и сближават ”, съобщи по време на церемонията зам.-председателят на Българска академия на науките чл.-кор. Стефан Хаджитодоров.

Най-добрите млади учени на Българска академия на науките бяха излъчени в два състезанието – „ Професор Марин Дринов ” и „ Иван Евстратиев Гешов ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР