Отлагат със седмица турнира в Монтана, Суперлигата трябва да започне

...
Отлагат със седмица турнира в Монтана, Суперлигата трябва да започне
Коментари Харесай

COVID-19 с първи удар по волейбола за новия сезон

Отлагат със седмица шампионата в Монтана, Суперлигата би трябвало да стартира на 31 октомври

Пандемията от ковид нанесе тежки вреди по световния спорт, разпалвайки се при започване на пролетта. Заразата се стовари с цялостна тежест и върху България, включително и родния волейбол. Възникналата комплицирана обстановка докара нещата до такава степен, че за първи път историята да бъде прекъснато шампионата и паралелно с това Суперлигата да се снабди със длъжностен първенец в лицето на Нефтохимик, бе да се изиграе нито един мач от плейофите.

Надеждата, че с придвижване на времето обстановката ще се възстановява, наподобява е напът да се изпари с началото на есента. И въпреки още да не сме навлезли във фаза на оповестяване на нова изключителна обстановка със затваряне на градове и сходни черни краски, COVID-19 още веднъж стартира да се настанява в съзнанието ни.

Вирусът нанесе първи удар по волейболното състезание още преди то да е почнала. “Тема Спорт” научи, че съществуването на 5 инфектирани в Монтана от предходната седмица е довело до решение за отсрочване на един от четирите шампионата, определящи участниците в първата и втората осмица на Суперлигата.

Надпреварата, в която ще играят домакините, Марек, Славия и Ботев (Луковит) няма да се организира в интервала 13- 15 октомври. Вместо това тя е преместена със седмица и ще бъде сред 19 и 21 октомври. Победителят се класира за елита на Суперлигата, вторият и третият ще играят спомагателен бараж, а четвъртият отива във втората осмица.

Въпреки отлагането на шампионата шампионата се чака да стартира по график. Стартът на главния стадий от сезона е плануван за 31 октомври. Останалите 3 потока към този момент резервират своите дати. Те ще се проведат в Бургас, Пазарджик и Добрич през идната седмица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР