Отлагат първото класиране за детски градини в София. Заради липсваш

Отлагат първото класиране за детски градини в София. Заради липсваш ...

Липсващи данни в новата система отлагат първото класиране в детските градини


Отлагат първото класиране за детски градини в София. Заради липсваш адрес в част от профилите отварят отново системата, за да може всеки родител да провери данните си. По този начин родителите, които не са попълнили правилно заявлението ще могат да го поправят. Това предизвика огромно недоволство от страна на останалата част от родителите.

Синът на Горан и Елица Витански се борят за първа група в детска градина. Ако преди са получили максималния брой точни, сега очакват разместване.

"Тази система не трябва да се, трябва да се отваря, затваря по съответните срокове, а не да се правят изменения по всяко едно време", казва Горан Витански.

"Към вчерашна дата и днес такъв график на сайта на ИСОДЗ, където според наредбата трябва да бъде публикуван - няма и не съществува", подчерта той.

Над 23 000 са кандидатурите, а 10% от родителите не са попълни правилно критерия "адрес"- това е една от главните причини за отварянето на системата.

"Ние след като затворихме системата, имаме вменен ангажимент да проверим всички критерии правилно ли са попълнени, правилно ли са зададени - това се случва абсолютно всяка година. Тази година при много родители липсваше отбелязан критерий К2, който е за прилежащия административен район, каза заместник-кметът по "Дигитализация, иновации и икономическо развитие" Генчо Керезов.

Срокът за попълване продължава до 15 май, а класирането излиза в понеделник. Всеки родител, който има проблем със системата, може да се свърже с дирекция "Образование" на Столична община.

Източник: bnt.bg