Отлагат първото класиране за детски градини в София. Заради липсваш

...
Отлагат първото класиране за детски градини в София. Заради липсваш
Коментари Харесай

Липсващи данни в новата система отлагат първото класиране в детските градини

Отлагат първото класиране за детски градини в София. Заради липсваш адрес в част от профилите отварят още веднъж системата, с цел да може всеки родител да ревизира данните си. По този метод родителите, които не са попълнили вярно заявката ще могат да го поправят. Това провокира голямо неодобрение от страна на останалата част от родителите.

Синът на Горан и Елица Витански се борят за първа група в детска градина. Ако преди са получили оптималния брой точни, в този момент чакат разбъркване.

" Тази система не би трябвало да се, би трябвало да се отваря, затваря по съответните периоди, а не да се вършат промени по всяко едно време ", споделя Горан Витански.

" Към вчерашна дата и през днешния ден подобен график на уеб страницата на ИСОДЗ, където съгласно наредбата би трябвало да бъде оповестен - няма и не съществува ", акцентира той.

Над 23 000 са кандидатурите, а 10% от родителите не са попълни вярно критерия " адрес " - това е една от основните аргументи за отварянето на системата.

" Ние откакто затворихме системата, имаме вменен ангажимент да проверим всички критерии вярно ли са попълнени, вярно ли са заложени - това се случва безусловно всяка година. Тази година при доста родители липсваше маркиран аршин К2, който е за прилежащия административен регион, сподели заместник-кметът по " Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване " Генчо Керезов.

Срокът за попълване продължава до 15 май, а класирането излиза в понеделник. Всеки родител, който има проблем със системата, може да се свърже с дирекция " Образование " на Столична община.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР