Отлагането на решението да получим дата да почнем преговори за

...
Отлагането на решението да получим дата да почнем преговори за
Коментари Харесай

Зоран Заев: Отлагането на началото на диалога ни с Брюксел заплашва и Европа

Отлагането на решението да получим дата да почнем договаряния за участие в Европейския съюз излага на риск Преспанското съглашение, е споделил министър председателят на Северна Македония Зоран Заев, написа атинският в. Катемерини.

``
реклама

Министър ръководителят в Скопие е дал изявление пред гръцкоезичната редакция на телевизия " Евронюз ". " Пътят ни към 28-те стартира със съглашението, което подписахме с тогавашния ми сътрудник от Атина Алексис Ципрас през лятото на 2018 година Ние се опитвахме да осъществим някои договорености, само че бяхме възпрени от Франция. Нашата неспособност да осъществим тези и други задължения, които поехме с Договора от Преспа, ни пречи да продължим интеграцията на нашата страна в Европейски Съюз ", е споделил още балканският политик.

" Ние нямаме опция с изключение на Европейски Съюз и НАТО. Ние не одобряваме други оферти, които могат да ни отклонят от пътя към демократичното развиете, икономическия разцвет, справедливото ръководство и върховенството на Закона. Ако не получим поддръжка, даже морална, за влизането ни в Европейски Съюз, освен в Северна Македония, само че и в задачите Западни Балкани може се върне нападателният шовинизъм, който може да заплаши освен нашия район, само че и целия Стар континент ", е показал още  Заев.

Югозападната ни съседка е насрочила предварителни парламентарни избори за 12 април. Извънредният избор е бил избран поради отхвърли на френския президент Еманюел Макрон от  17 октомври Европейски Съюз да дефинират дата за началото на договаряния за еврочленство на Северна Македония и Албания.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: