Отлагането на избора на шеф на БНБ няма довод, а

...
Отлагането на избора на шеф на БНБ няма довод, а
Коментари Харесай

Александър Иванов: Отлагането на избора на шеф на БНБ няма довод

Отлагането на избора на началник на Българска народна банка няма аргумент, а планът на процедура за избор му е същият, по който е избиран и актуалният ръководител на Българска народна банка, чиито мандат изтече, съобщи в пленарната зала депутатът Александър Иванов от ГЕРБ-СДС. Той се обърна към ръководителя на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров, който изиска прекомерно дълъг период от 20 дни за оферти по плана като акцентира, че в два предходни Народното събрание изборът на гуверньор е бил отсрочен, тъй като не е имало парламентарно болшинство.

„ Сега е моментът да изберем шеф на Българска народна банка, тъй като тече процесът по присъединението на страната към еврозоната. За мен отлагането няма аргумент. Грозно звучи оправданието на ръководещата коалиция с войната в Украйна. 3 от 4-те партии в обединението, показани на комисия по бюджет и финанси, поддържаха периода за оферти по предлагането да е 7 дни. Войната не трансформира моралните висоти и ценз на претендентите за ръководител на Българска народна банка “, безапелационен бе депутатът от ГЕРБ-СДС.

Колегата му - юристът Радослав Чолаков - направи ангажимента, че в случай че спомагателното време за разискване на претендентите за шеф на Българска народна банка не бъде употребявано, с цел да се чуе и мнинието на опозицията, то той е податлив да поддържа по-дълъг период от 20 дни за полемики. Това изненада депутатите от ГЕРБ и Николина Ангелкова заяяи, че поисканото време от 20 дни за разискване на кандидатурите ще бъде употребявано от болшинството, с цел да се наложи една или друга кандидатура. Юристът Радослав Чолаков се съгласи с нея.

Идеята за поискания по-дълъг период от ръководещите бе разкрита от Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

„ На съдружен съвет тематиката е обсъждана и изводът е бил - по-добре да имаме единна кандидатура, тъй като другояче ще подвластен от Движение за права и свободи и ГЕРБ ", уточни Цонев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР