Откровен и честен ли е човекът пред нас? Какво се

...
Откровен и честен ли е човекът пред нас? Какво се
Коментари Харесай

Как да се научите да четете чуждите мисли, за да се предпазите от манипулации?

Откровен и почтен ли е индивидът пред нас? Какво се крие зад елементарния диалог? Малко повече наблюдаване и разбор могат да ни оказват помощ да си отговорите.
1. Заложете на несловесната връзка, с цел да доловите несъответствията   Обърнете внимание на жестовете, които опонират на думите
Това изисква малко подготовка, тъй като мозъкът има свойството да филтрира детайлите, които не дават отговор на това, което е казано, с цел да не замъгляват информацията.

Ако вашият събеседник прехапва устни, когато приема да удовлетвори молбата ви, значи не е толкоз склонен, колкото твърди.

Внезапното кръстосване на ръцете по време на диалог издава стеснение, изключително в случай че този жест е съпроводен със забързано дишане и прекачване от един крайник на различен.

Разбира се, тези жестове са единствено индикации и не са задоволителни, с цел да вършиме генерални заключения. Винаги би трябвало да се има поради подтекста – околната температура, тематиката на диалога, която може да е останала неразбираема, положението на индивида насреща, вероятно изтощен и заплеснат и така нататък Ако доловите признаци на несъответствия, задълбочете наблюдението си с други техники.

 
 Четете в погледа
Обърнете внимание на неволните придвижвания на очите. Когато човек рови в паметта си за някой спомен, нормално обръща взор надясно, а когато се мъчи да си показа нещо – наляво. Произлизащ от невролингвистичното програмиране, този способ ще ви разреши да разберете дали събеседникът ви не измисля истории, с цел да ви впечатли.

Бягащият взор също е недоверчив. В множеството случаи той значи терзание, само че от какво? Дали поради казуса, който обсъждате, или някаква клевета тормози индивида против вас? Нужни са повече информации, с цел да се разбере по-ясно.

Фиксираният взор е по-красноречив. Нормалното държание е в никакъв случай да не гледаме непрекъснато в очите събеседника си, тъй като диалогът се подхранва непрекъснато от мемоари и хрумвания. Ако някой ви гледа втренчено, най-вероятно той има някакви планове по отношение на вас и желае да ви внуши да му имате доверие.

 

 
Всичко прекомерно е съмнително
Когато някой се пробва да ви накара да купите нещо или да сключите договорка, обърнете внимание по какъв начин се държи.

Естествените жестове са сложни за подражаване , тъй че ще забележите елементарно, в случай че има нещо прекомерно в придвижванията и позите му. Странно е също човек, който едвам познавате, да ви посрещне с отворени прегръдки в дословния смисъл. Или пък да слага ръка на рамото ви, заставайки напълно покрай вас.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР