Откривате ли, че Chrome на вашия iPhone работи твърде бавно?

...
Откривате ли, че Chrome на вашия iPhone работи твърде бавно?
Коментари Харесай

Google Chrome е твърде бавен на iPhone: ето 5 начина да ускорите процеса

Откривате ли, че Chrome на вашия iPhone работи прекомерно постепенно? Може да бъде доста разочароващо, когато браузърът ви спре да дава отговор, когато се опитате да заредите уеб страница или употребявате функционалностите за търсене. Но не се тормозете – има няколко метода да ускорите работата на браузъра си и да го употребявате пълноценно

Как да подобрим мобилния интернет на Chrome в iPhone?

Уебсайтовете съхраняват данни от предходни визити в кеша на телефона, който е предопределен да форсира зареждането на постоянно посещаваните страници. Това може да е потребно, само че в случай че телефонът натрупа прекалено много кеш, това може да забави цялостната продуктивност на Chrome и други приложения, работещи във фонов режим. И ще получите муден интернет на телефона си.

За да изтриете тези данни, отидете в приложението „ Настройки “ на началния екран, изберете Safari, щракнете върху „ Изчистване на хронологията “ и потвърдете избора си, като щракнете върху „ Изчистване “. Също по този начин пробвайте да изчистите всички неизползвани добавки, с цел да освободите запаси в паметта. Това ще помогне да се подсигурява, че никой от тях не предизвиква ненужни забавяния или процеси, които се нуждаят от повече памет, с цел да работят във фонов режим.

2. Изглежда явно, само че това е доста значима стъпка – всякога, когато отворите приложение, то работи във фонов режим, като заема скъпи запаси на вашето устройство, което може да забави други приложения като Chrome, в случай че са претрупани с по едно и също време осъществявани интервенции.

За да предотвратите това, отидете в ‘Диспечер на задачите’ (на iPhone 8+) или натиснете двукратно бутона Home (на предходните модели) и проверете кои стратегии се извършват интензивно в момента; затворете тези, от които към този момент не се нуждаете, като плъзнете с пръст по екрана наляво, след което отворете още веднъж Chrome за повече продуктивност!

3. Актуализирането на приложението ви разрешава да организирате оптималната работа на устройството. Често остарелите приложения могат да се срутен или ненадейно да спрат да работят, заради проблеми със съвместимостта с новите версии на iOS, които постоянно се пускат. Актуализирането оказва помощ да се поправят неточности в предходните версии, които карат уеб-страниците да се зареждат постепенно и така нататък Затова се уверете, че както самият iOS, по този начин и страничните приложения като Chrome са постоянно настоящи.

4. Използвайте Гугъл Public DNS. Ръчното настройване на DNS настройките може да наподобява комплицирано на пръв взор, само че в действителност е доста просто:

въведете в търсенето Spotlight «settings» и отворете Network settings; изберете свързаната сега Wi-Fi мрежа, след което щракнете върху Advanced и Configure DNS; променете съществуващите стойности по дифолт за протоколите IPV4/IPV6 (ако е приложимо); въведете обществените DNS адреси на Google; запазете измененията си, преди да излезете от прозореца.

Тази конфигурация ще разреши по-бързото ориентиране на трафика през сървърите на Гугъл Play.

ERestrict Background Data Usage (Ограничения за потреблението на фонови данни)

Активирането на тази функционалност за избрани приложения/услуги ще разреши потреблението на лимитирано количество данни във всяка сесия. Това значи, че задания като евакуиране на огромни файлове няма да повлияят негативно върху общата скорост, осигурявайки достъпа, от който се нуждаете за ежедневната си работа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР