Откриващият кръг на Първа лига продължава и в неделя с

...
Откриващият кръг на Първа лига продължава и в неделя с
Коментари Харесай

Визита на ЦСКА в Пазарджик и дерби на Пловдив в програмата на Първа лига

Откриващият кръг на Първа лига продължава и в неделя с нови два дуела. В първия мач от програмата Локомотив и Ботев си дават среща в следващо издание на градското дерби на Пловдив от 18:30 часа, а от 21:00 часа вицешампионът ЦСКА гостува на Хебър в Пазарджик.

" Червените " останаха на косъм от купата предишния сезон, завършвайки на точка от първенеца Лудогорец. Възпитаниците на Саша Илич организираха предварителен лагер в Австрия, където записаха три победи и една загуба - отборът надделя Ботошани, Базел и ВШГ Тирол и отстъпи само на Карабах. " Армейците " се укрепиха съществено през лятото, в опит да сложат завършек на хегемонията на Лудогорец, като взеха ляв бек от Гамбия в лицето на Сейни Сенянг, централния бранител Браян Кордоба, както и няколко офанзивни футболисти - игралия на международното състезание с Еквадор Майкъл Естрада, 23-годишния национал на Гваделупа Матиас Фаетон, както и добре познатия по българските терени някогашен състезател на Литекс Данило Асприля.

Хебър на Любослав Пенев ще се бори още веднъж да резервира статута си във висшия ешелон, откакто съумя да оставане в Първа лига след тежка борба със Спартак Варна, Септември и Пирин Благоевград. Миналия сезон пазарджиклии не съумяха да се опълчват на по-именития си противник, губейки и двете срещи с по 0:4. Главен арбитър на дуела е Станимир Тренчев.

На " Лаута " пък следва ново дерби сред Локомотив и Ботев. Играчите на Александър Томаш резервираха по-голяма част от футболистите си от миналата акция, което е добра причина за положително начало на новия сезон. В добавка клубът показа нов изпълнителен шеф в лицето на Павел Колев и стартира с упоритости за по-силно показване, откакто приключи предишния сезон на пето място.

При Ботев неяснотите са по-големи. " Канарчетата " започват акцията с нов ментор в лицето на някогашния треньор на Локомотив София Станислав Генчев, който се оплака от липса на играчи на избрани постове директно преди началото на сезона. " Жълто-черните " са огромни длъжници на своите почитатели - отборът остана едвам десети последния сезон, а неприятните резултати след завръщането на " Колежа ", включващи четири загуби и едно тъждество без вкаран гол, доведоха до неприятни подиуми след края на мачове - при един от футболистите на Ботев бяха съблечени от последователи на тима.

Сега такива ще липсват на " Лаута ", защото двата клуба се схванаха двете дербита от постоянния сезон да се играят без гостуващи ентусиасти. Миналата акция Локо Пловдив победи с 1:0 на личен терен, а ответният мач въз основата в Коматево завърши при еднакъв резултат 1:1. Главен арбитър на срещата е Драгомир Драганов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР