Откриването на произхода на COVID-19 е морален императив. Всички хипотези

...
Откриването на произхода на COVID-19 е морален императив. Всички хипотези
Коментари Харесай

СЗО: Трябва да открием първоизточника на COVID-19

Откриването на произхода на COVID-19 е честен императив. Всички хипотези би трябвало да бъдат проучени. Това съобщи ръководителят на Световната здравна организация, представен от Ройтерс. ФБР разгласи, че пандемията евентуално е била породена от непреднамерено приключване в китайска лаборатория, повишавайки натиска върху СЗО да излезе с отговори. Пекин отхвърли обвиняванията. Разбирането на произхода на COVID-19 и проучването на всички хипотези остава теоретичен императив, с цел да ни помогне да предотвратим бъдещи огнища и честен императив в името на милионите хора, които починаха, и тези, които живеят с коронавирус, написа Тедрос Гебрейесус.
Той направи коментара си, с цел да отбележи три години, откогато СЗО за първи път употребява думата " пандемия ", с цел да опише световното експлоадиране на COVID-19. Активисти, политици и учени обявиха в отворено писмо, че фокусът на годишнината би трябвало да бъде върху предотвратяването на повтаряне на неравномерното разпространяване на имунизацията против COVID-19, като прецизираха, че това е довело до минимум 1,3 милиона предотвратими смъртни случая.
През 2021 година екип на СЗО прекара седмици в Ухан, Китай, където бяха докладвани първите случаи при хора. Съвместен отчет уточни, че вирусът евентуално е бил предаден от прилепи на хора посредством друго животно. СЗО сътвори научна консултативна група за рискови патогени, която към момента не е стигнала до никакви изводи за това по какъв начин е почнала пандемията, заявявайки, че липсват основни данни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР