Откриването на ловния сезон 2021/2022 г. на местен дребен и

...
Откриването на ловния сезон 2021/2022 г. на местен дребен и
Коментари Харесай

Утре откриват новия ловен сезон

Откриването на ловния сезон 2021/2022 година на локален малък и наедрял и груповият лов на дива свиня ще бъде на 2 октомври 2021 година

Груповото ловуване на дива свиня се позволява в не повече от два дни, в това число събота и неделя, от седем поредни дни за един ловностопански регион, гласи заповед на министъра на земеделието, храните и горите.
 Проверки във връзка стартирането на ловния сезон Проверки във връзка стартирането на ловния сезон
По мотив пускане на ловния сезон чиновници на бранш „ Контрол на общоопасните средства “ (КОС) в Групово дело „ Национална пол...

Решението за съкращаване на броя на ловните излети за колективен лов на дива свиня от 3 на 2 дни седмично идва след съвещание на Ловния съвет и изработен разбор на данните за числеността на дивата свиня в народен мащаб. Най-драстично понижение на типа е регистрирано в североизточната част на България.

Мярката се подхваща за опазване на този тип дивеч в региони, където числеността е под биологичния най-малко, вследствие загубите породени от АЧС и предприемане на стратегически ограничения по повод ръководството на запасите на този тип дивеч в бъдеще.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР