Откриването на Европейска столица на културата набъбна с още 241

...
Откриването на Европейска столица на културата набъбна с още 241
Коментари Харесай

Вавилонската кула поскъпна с 241 000 лева

Откриването на Европейска столица на културата набъбна с още 241 637 лв. без Данък добавена стойност. Толкова костват четирите нови услуги, свързани с реализирането на откриващия уикенд. Изпълнителите са определени с публични поръчки, оповестени на пожар в последния миг. Новата сума се прибавя към към този момент заложените в първичния бюджет 1,842 млн. лв. без Данък добавена стойност. В него за шумерската кула бяха планувани 112 000 евро. С новите поръчки тя на процедура удвоява цената си.

Две от поръчките са извоювани от компания „ Екотой-Сервиз ” ООД, профилирана в доставките на химически тоалетни. В центъра на Пловдив обаче този път тя няма да инсталира WC-та, а защитна ограда. Мобилното оборудване, представляващо телени платна в рамка, е с дължина 3901 метра. Наемът е 55 990,10 лв. без Данък добавена стойност, а монтажът и демонтажът - 45 999,62 лв.. Конкурсът се е оказал съревнование с един кон, тъй като единствено от „ Екотой-Сервиз ” ООД са се справили с подготовката на тръжната документи за 3 дни.

Другите две публични поръчки са извоювани от „ Декодизайн Груп ” ООД. Първата е за обезпечаване на електрическото зареждане по време на огромното шоу. Тя е за 69 778,40 лв.. Втората е за използването на профилирана техника - кранове, мотокари и товарачи. „ Декодизайн Груп ” ООД я печели с оферта от 69 870 лв., която е с 30 лв. по-ниска от " оптималния наличен запас на възложителя от 69 900 ".

В тези две публични поръчки са взели участие още „ Експо-тийм ” ООД и „ Манира ” ЕООД. Те обаче са предложили по-високи цени.

Междувременно през вчерашния ден в окото на транспортната стихия, парализирала града от 2 дни, дойдоха първите 6 тира с оборудването за Вавилонската кула. Доставката е от Швейцария. Разтоварването им стартира под управлението на немския продуцент на шоуто за откриването на Европейска столица на културата Свен Сьорен Байер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР