Откриването на деменцията в ранните й стадии може да намали

...
Откриването на деменцията в ранните й стадии може да намали
Коментари Харесай

Фъфленето издава начало на деменция

Откриването на деменцията в ранните й стадии може да понижи страданието на пациентите. Въпреки че доста прояви на това положение са неврологични, скорошно изследване демонстрира, че измененията в размера на мозъка могат да обиден мускулната маса на езика. „ Неотдавнашно изследване допуска, че мускулната маса на езика може да бъде обвързвана със сивото вещество и размера на хипокампа при пациенти с деменция с телца на Леви “, споделя неврологът доктор Александра Алехина, написа zdrave.to.

Но учените също по този начин означават, че ще са нужни спомагателни изследвания, с цел да се изследва степента и смисъла на тази връзка. „ Саркопенията се свързва с когнитивния спад, появяването на деменция и други неподходящи резултати “, изяснява доктор Алехина.  Саркопенията се дефинира като загуба на скелетна мускулна маса и мощ вследствие на стареене.

" Тези положения имат общи механизми с невродегенерациятa - свързва ги основно хронично инфектиране, за което е потвърдено, че има отношение към недохранването и промени в състава на тялото, в това число и понижена мускулна маса. " Проучвания, разглеждащи мускулната функционалност, преди този момент са потвърдили връзката сред понижената мускулна маса, атрофията на сивото вещество и когнитивния спад.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР