Откриването на 200 легла за която и да е болница

...
Откриването на 200 легла за която и да е болница
Коментари Харесай

Шефът на Александровска болница: Откриването на 200 легла за COVID-19 e предизвикателство

" Откриването на 200 кревати за която и да е болница е предизвикателство, това би трябвало да се случи с доста отделения " - това съобщи изпълнителният шеф на Александровска болница проф. Борис Богов пред Българска национална телевизия във връзка вчерашното предписание, оповестено от премиера Бойко Борисов.

Във всички регионални лечебни заведения, които са с над 600-700 кревати, ще би трябвало да се основат структури за Коронавирус заболели от 200 кревати, гласи заповедта на здравния министър. За София лечебните заведения са " Пирогов ", ВМА, Окръжна болница, " Софиямед ", " Токуда " и Александровска.

Според проф. Богов пациентите няма да бъдат ощетени, нито едно поделение няма да бъде закрито, а ще бъдат преструктурирани.

" С Коронавирус поделение ще се лекуват най-много 200, в случай че няма други инструкции. Но това мисля, че е таванът, защото биха потърпевши други действия ", посочи той.

По думите му тежестта в битката с ковид е неравномерно разпределена, а главно огромните лечебни заведения са ангажирани.

" Натоварваме системата, в нашата болница има пациенти от Козлодуй, Югозападна България и така нататък Би трябвало да бъдат приети в болница по места ", добави Богов.

В момента в Александровска болница има 46 пациенти с COVID-19, 15 от тях в интензивно поделение, като няма свободни места. Той моли за доброволци.

Богов обаче дефинира като имагинерно предлагането за отделяне на хотели за карантиниране на пациенти с ковид, което през вчерашния ден беше препоръчано от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР