Откриване на СТЕМ център имаше на 21 юни 2022 г.

...
Откриване на СТЕМ център имаше на 21 юни 2022 г.
Коментари Харесай

Откриха СТЕМ център в Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч

Откриване на СТЕМ център имаше на 21 юни 2022 година в Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. доктор Д. Димов“ в Ловеч.

За събитието участваха кметът на Община Ловеч  Корнелия Маринова, доктор Иваничка Буровска, и.д. шеф на Регионалното ръководство на образованието (РУО), шефът на Областна дирекция по земеделие Дияна Рускова,  шефът на ОДБХ доктор Росен Федерчев и шефът на зоопарка доктор Ивайло Станков.

Кметът Корнелия Маринова се обърна към присъстващите възпитаници с думите: „ Радвам се, че сме в едно учебно заведение на 76 години и което отваря необятно порти за всички свои ученици. То не инцидентно е национално учебно заведение – тъй като е доста нужно на обществото. Чудесно е, че през днешния ден откриваме един СТЕМ център, в който ще може да работи по вътрешни заболявания и биология, по химия и хранителни технологии. Пожелавам ви да се развивате още повече, с цел да бъдете конкурентни на пазара на труда. “

Кметът подари на центъра пластика, изобразяваще сова с разтворена книга, знак на мъдростта и познанието. Церемонията включваше приветствени адреси от сродни на гимназията институции и осъществявания на училищен състав.

Проектът е на стойност 50 000 лева плюс самоучастие, СТЕМ центърът е от два кабинета, описа шефът Габриела Георгиева. Кабинетът е оборудван с технология вид zSpace, която съчетава детайли от виртуална и разширена действителност в компютър.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР