Откриваме едно Народно събрание, над което тегне въпросът дали изобщо

...
Откриваме едно Народно събрание, над което тегне въпросът дали изобщо
Коментари Харесай

Христо Иванов: Искаме лустрация, закриване на Специализирания съд и освобождаване на Гешев

Откриваме едно Народно заседание, над което тегне въпросът дали въобще ще го бъде. Това сподели ръководителят ПГ на " Демократична България " Христо Иванов на тържественото първо съвещание на 45-ото Народно заседание.

" Откриваме го, аз доста се веселя, в неговата естествена постройка, в неговия същински дом. Тази постройка не е просто знак, тя е материализация на това да има транспарантен парламентаризъм в България. Тук е мястото на българския парламент и това, че ние се върнахме тук от Партийния дом, е доста добър знак, въпреки че това, което ни следва, е доста комплицирано ", сподели още Иванов.

Христо Иванов съобщи, че Народното събрание ще може да свърши единствено една част от смяната и това е да в профил от ръководството Бойко Борисов, ГЕРБ и техните безконечни сътрудници по консумация на властта - Движение за права и свободи.
" Въпросът е какво друго може да бъде направено в този парламент и това е огромният политически въпрос. Чертаят се разграничителни линии, търсят се сплотяващи знаменатели, само че преди този момент е значимо да се фокусираме върху това, което имаме да свършим като задача ", сподели още Христо Иванов.

Той съобщи, че " Демократична България " има 10 целта в две групи. " Едната група е обвързвана с непосредствените спешни обстановки, тъй като са повече от една, които следват от световната пандемия. На първо място би трябвало решителна стратегия за всеобща доброволна имунизация. На второ място би трябвало да се приложат комплекс от съответни ограничения за икономическо подкрепяне на обособените браншове, предприятията, семействата и за обществена отбрана на жителите. Трябва да създадем действителна оценка на икономическото състояние. Има обезпокоителни сигнали за положението на финансовия запас ", акцентира Иванов.

По думите му основна задача е в кратковременен проект е България да започва процедурата по Плана за възобновяване и резистентност. " Искам да се обърна към сътрудниците от настоящето ръководство. Отказът да бъде импортиран направеният проект за възобновяване е бойкот. Внесете този проект, само че тъй като ви е боязън, че той ще се натъкне на рецензии от Европейска комисия, вие не го внасяте ", сподели Христо Иванов.

Той разгласи, че " Демократична България " ще предложи промени в Изборния кодекс, закриване на Специализирания съд, промени в КПКОНПИ и други.

" Управлението на Бойко Борисов е може би най-грозната демонстрация на систематичните проблеми, заложени през последните десетилетия. За нас целите в това отношение са възобновяване на парламентаризма, изчистване и връщане в рамките на законността на изпълнителната власт, изчистване на службите и усилване на нашата принадлежност към и Европейски Съюз, превъзмогване на факторите, които попречват свободата на медиите ", сподели Иванов.

" Подготвили сме промени в Конституцията, които слагат основния прокурор под ясна отчетност пред Народното събрание. С тези промени ние си слагаме за цел да прекратим предварително мандата на Иван Гешев от поста на основен прокурор. Ще работим за това правосъдната гилдия да има болшинство във Висшия правосъден съвет ", уточни водачът на Демократична България и добави:

" Следващата ни стъпка е основаване на законово съображение за така наречен, която да обхване и хората, които сега са дейни в службите, тъй че да почистим онази шлака от предишното ".

Ще работим за закриване на профилираните съдилища и прокуратура. Те са инструмент за изборно налагане на държавна принуда. Лицата, които сега са обект на тези институции, ще дават отговор пред стандартните съдилища и прокуратури.

Ще предложим и промяна на КПКОНПИ, което ще докара до отстраняването на господин Сотир Цацаров, сподели Христо Иванов.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/778492629699245
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР