Откритото първенство на Австрия привидно все още е далеч в

...
Откритото първенство на Австрия привидно все още е далеч в
Коментари Харесай

Организаторите на Australian Open обмислят задължителна ваксина за тенисистите

Откритото състезание на Австрия видимо към момента е надалеч в тенис календара, само че уредниците към този момент вършат проекти, с цел да подсигурят още по-високо качество в шампионата. Задължителната имунизация влиза точно в тези проекти.

През 2021 година Australian Open се състоя при доста строги противоепидемични ограничения, включващи наложителна 14-дневна карантина за тенисистите. Това няма да е наложително изискване за идващия сезон, като вместо това ще се изисква спортистите да покажат документи за приключен имунизационен цикъл.

От 1 ноември Австралия отваря още веднъж границите си към света, като за пръв път от 2 години насам страната ще приема задгранични жители с единственото условие за ваксина.

Действащият първенец Новак Джокович към момента отхвърля да разкрие дали е имунизиран или не, само че с оглед новите условия може и да се види заставен да се съобрази с условието.

Първият турни от „ Големия шлем “ е плануван за 17 януари 2022 година, като към момента се водят диалози сред уредниците и локалните управляващи, а окончателното решение се чака в седмиците преди надпреварата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР