Откритият скелет в шахта на хотел в Смолян е на

...
Откритият скелет в шахта на хотел в Смолян е на
Коментари Харесай

Разплетоха мистерията от преди 26 години

Откритият скелет в шахта на хотел в Смолян е на 31-годишната Росица Димова от с. Борово. Жената изчезнала безследно преди 26 години, обясниха осведомени с следствието. На костите се натъкнаха строителни служащи по време на ремонт в хотела. Останките бяха открити в шахта на аспирацията през август предходната година.  
Откритите кости бяха прибрани от криминалистите и ДНК експертизата разкри, че те са на Росица. 

Полът е открит в началото по следи от облеклата и типа на скелета. Край останките на дамата бяха открити чифт кафяви ботуши с висок ток. Наоколо нямало документи или други движимости.

Няколко дни по-късно служащи намерили и ръкавица и пресъхнал букет. След огледа на правосъдния доктор още тогава стана ясно, че дамата е умряла преди повече от 20 година

Местните хора спрягаха всевъзможни версии за злокобната находка, че скелетът е на чужденка или на убита другаде жена и хвърлена в шахтата. Преди 30 година хотелът е бил един от най-луксозните в България и в него непрекъснато кипял живот. Посрещал е стотици дневно в заведенията за хранене, питейните заведения, басейна и кафенетата.

По откритите ботуши проверяващите откриват, че става въпрос за липсващ човек през зимата. Постепенно кръгът се стеснява посредством елиминации на известните изчезнали хора и проверяващите стигат до Росица от Борово, община Лъки. 

Последно дамата е била забелязана на 7 ноември 1991 година. Намеренията <210> били да пътува за родното си село. Преди да тръгне, тя дори позвънила на майка си, с цел да <210> каже, че се прибира. Оттогава следите <210> се губят. Близки на фамилията описаха, че родителите на Росица години наред по-късно обикаляли региона, с цел да я търсят. Ходили и по гледачки, които им давали кураж, че детето им е живо и ще се прибере. 

Росица приключила учебно заведение и отпътувала за Смолян да учи за здравна сестра. Тя не била омъжена, само че имала другар по това време.  

От полицията обясниха, че оперативно-издирвателните мероприятия по случая, както и процесуално-следствените дейности не престават.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР