Откритият нов щам на коронавируса в Бразилия е с висока

...
Откритият нов щам на коронавируса в Бразилия е с висока
Коментари Харесай

Бразилската мутация убива тройно повече млади хора

Откритият нов вариант на ковид в Бразилия е с висока смътност измежду младежите. Ново проучване на бразилския Институт за публично здраве „ Fiocruz “ откри, че този съответен вид е три пъти по-смъртоносен за по-младите хора от предходните варианти, оповестява „ ЛАД Байбъл “.

Вариантът, който е със 150% по-заразен от елементарния Covid-19, е прочут като P1.

Според news.com.au вариантът наподобява бързо се популяризира измежду по-младите хора в Бразилия. Случаите на хора към 30-те с позитивни проби са скочили с 565% от януари. Наблюдава се също 626% растеж при хора в 40-те с ковид и 525% скок при хора в 50-те.

Тревожното е, че вариантът освен е по-вероятно да болести по-млади хора, само че и тези, които са го хванали, също са по-склонни да умрат от него.

Страната е смазана дотам, че гробарите са принудени да ексхумират остарели гробници, с цел да освободят място за над 300 000 мъртви. Броят на ежедневните смъртни случаи от вируса в Бразилия в този момент надвишава над 3 000 дневно.

Д-р Ан Менезес от болница „ Getulio Vargas “ в град Манауш съобщи пред „ Ал Джазира “: " Миналата година имахме повече сериозни пациенти в преклонна възраст. Сега е изцяло друго. Имаме работа със забележителен брой тежки случаи при възраст сред 30 и 50 години. "

Д-р Ерик Лиана Файгъл-Динг, епидемиолог от Харвард, също в детайли разказа ужасяващата степен на разновидността, като съобщи пред 9News: " В цялата страна не са останали кревати за интензивно поделение. Смъртта нараства експоненциално... P1 може да бъде разновидността, който ще се окаже огромният проблем за идващ скок ".

Щамът към този момент си проправя път към други страни, като в Съединени американски щати също е регистриран. CDC оповестява за 48 случая, като пациент от болница „ Mount Sinai “ в Ню Йорк удостовери, че е хванал бразилския вид единствено преди няколко седмици.

Тогава губернаторът Андрю Куомо съобщи: „ Откриването на бразилския вид тук в Ню Йорк в допълнение акцентира значимостта на предприемането на всички подобаващи стъпки, с цел да продължим да защитавате здравето. “

Бразилският вид удари и канадския тим по хокей Ванкувър Канъкс, като повече от половината тим беше диагностициран със смъртоносния вариант.

Д-р Ерик Лиана Фейгъл-Динг добави, че случаите в спортния тим са причина за съществено безпокойствие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР