Откритият бразилски вариант на COVID-19 може да причини реинфекция при

...
Откритият бразилски вариант на COVID-19 може да причини реинфекция при
Коментари Харесай

Бразилският вариант на COVID-19 заразява до 61% от преболедувалите коронавирус

Откритият бразилски вид на COVID-19 може да аргументи реинфекция при до 61% от хората, които към този момент са имали. Това демонстрира ново изследване, за което оповестява " Илон Таймс “, представено от БГНЕС.
Изследванията върху разновидността P1 измежду хората, живеещи в бразилския град Манаус, са разпознали евентуално високи равнища на реинфекция и демонстрират, че този вид е по-трансмисивен от истинския вариант на COVID-19. Кръвните проби от това последно изследване от институции като Империал Колидж в Лондон, Оксфордския университет и Университета в Сао Пауло, демонстрират, че над 67% от хората в Манаус хипотетично са имали ковид до октомври 2020 година Тогава градът претърпя нова голяма вълна от инфекции при започване на тази година, като специалистите откриха, че делът на случаите на Covid-19 с разновидността P1 е повишен от нула до 87% за към осем седмици. Установено е, че разновидността P1 е сред 1,4 и 2,2 пъти по-преносим от всеки различен вариант в Манаус и също по този начин е открито, че реинфектира сред 25 и 61 на 100 от хората с построен имунитет от предходна коронавирусна зараза. 
 Бразилският вид на COVID-19 може да заобикаля естествения имунитет Бразилският вид на COVID-19 може да заобикаля естествения имунитет
Коронавирусният вид Р.1, разпознат за пръв път в Бразилия и популяризирал се към този момент допълнително от 25 страни, е в положение по-лесн...
Д-р Нуно Фария, откривател по вирусна еволюция в Империал Колидж, сподели, че са нужни повече проучвания на моделите, които могат да се появят в други страни, с цел да се дефинира по какъв начин най-добре да се предпазим от него. " Това е интервал, в който би трябвало да бъдем оптимисти за бъдещето. Колкото повече знаем за вируса, толкоз повече сме в положение да се предпазим от него и мисля, че няма безапелационни доказателства, които да допускат, че сегашните ваксини няма да работят против P1 ", безапелационен е той.
Досега бразилският вид е открит в 25 страни по света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР