Откритите при спецакцията в Сливен пари и ценности, сред които

...
Откритите при спецакцията в Сливен пари и ценности, сред които
Коментари Харесай

Известен контрабандист е арестуван за чувалите с пари и злато в Сливен

Откритите при спецакцията в Сливен пари и полезности, измежду които злато и скъпоценни камъни, са за близо 2 млн. лева, заяви Блиц

Акцията се е провела под управлението на прокуратурата, дружно със чиновници на ГДБОП, които са разработвали бандата близо година. Обиските са почнали по отношение на противозаконни цигари.

Групата е работила в двете посоки – изнасяли са контрабандни цигари към Англия, където са били регистрирани като безработни. Те са източвали и обществената система във тип на помощи.

На брифинг за акцията прокурор Веселин Гангалов изясни, че са арестувани 16 лица и са им повдигнати обвинявания за пране на пари, квалифицирана контрабанда, имотни измами. По отношение на 3 лица е избрана мярка задържане под стража за 72 часа, а останалите трима са с мярка подписка.

По време на акцията са осъществени голям брой претърсвания на жилища и транспортни средства. Иззети са разнообразни парични суми.

"В обект, където се прави комерсиална активност, е открита забележителна сума ", разясни прокурор Гангалов, като уточни, че сумите са за към 1 милион лв..

И все още се правят процесуално следствени дейности.

Sliveninfo оповестява още, че при акцията е арестуван прочут контрабанден необут с букви С.С. Той е на 53 година и е от Сливен. В предишното се е занимавал с контрабанда на лагери. Днес активността му е разширена в разнообразни направления.

По-голямата част от останалите 8 арестувани са негови родственици. Част от тях нощес са пуснати. Според осведомени през вчерашния ден е проверявано обмен бюро на сливенския бул. „ Хаджи Димитър “.

Част от получената облага тук са влагали в полезности, работили са от доста дълго време.

Парите, златото и скъпоценните камъни са открити в чували. В товарен автомобил проверяващите откриват съществуването на химически субстанции, употребявани за торене в земеделието./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР