Откритите партиди в България със заразено месо не са пуснати

...
Откритите партиди в България със заразено месо не са пуснати
Коментари Харесай

Десислава Танева: Заразено сурово полско месо не е попадало на пазара ни


Откритите партиди в България със инфектирано месо не са пуснати на пазара, нито в друга страна. Това разгласи министърът на земеделието Десислава Танева пред публицисти в Народното събрание.

Думите ѝ са във връзка със сигнали за попаднало на пазара полско пилешко месо, което към този момент е било термично обработено от фирми-вносители у нас. Тя посочи, че инфектирано със салмонела сурово месо не е попаднало в комерсиалната мрежа у нас.

Министър Танева посочи, че у нас се организира мониторингова стратегия. По нея са направени 400 проби. Една част в кланици, друга част в производители, където също са открити позитивни проби. В кланиците - 2, в преработватели - 12. Тези партиди, в които са открити, не са пуснати до пазар нито у нас, нито в която и да друга страна. „ Не сме подавали нотификация ", сподели още Танева и посочи, че данните от мониторинга са за първите 11 месеца от годината.

"Разпоредила съм при последващи известия без значение, че не касаят артикул за директна консумация, да бъдат осведомени потребителите ", акцентира тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР