Откритите опасни химикали в завод във Врачанско миналия месец били

...
Откритите опасни химикали в завод във Врачанско миналия месец били
Коментари Харесай

Бомба със закъснител! 10 тона токсични химикали са иззети от завода във Врачанско

Откритите рискови химикали в цех във Врачанско предишния месец били 10 тона, научи организация BulNews. Веществата са мощно токсични, разясняват от окръжната прокуратура във Враца, а за рисковата находка заяви първо нашата медия.
Сигналът бе подаден предишния месец до районната ревизия по околната среда и водите във Враца. Жител на Мизия алармирал на телефона на шефа за нерегламентирано депозиране на химични субстанции на някогашния комбинат за целулоза и хартия на територията на градчето.
Екоекспертите направили незабавна инспекция, взаимно с представители на община Мизия и полицията в Оряхово. По време на огледа е открито, че тоновете рискови химикали складирани на територията на някогашния комбинат са били във варели, стъклени банки и пластмасови опаковки.
Оказва се, че става въпрос за към 30 варела с азотна киселина и туби с друго течно наличие, както и боклуци от бутилки, от които се носи задушлива миризма. Разследващите органи смятат, че се касае за рискови химически субстанции и боклуци, които не са съхранени по съответния ред и има заплаха от замърсяване на околната среда и застрашаване здравето на хората.
От прокуратурата незабавно образували досъдебното произвеждане за осъществено закононарушение. Разследващите служители на реда и профилирани органи са иззели проби от химични субстанции и боклуци и незабавно са им създали химичен разбор в мобилна лаборатория.
Предстои назначение на голям брой експертизи, които да открият типа и концентрацията на химичните субстанции и боклуци, както и назначение на сложна експертиза с оглед определяне въздействието на тези субстанции и боклуци върху околната среда.
Уведомени са всички контролни органи и институции, с оглед предприемане на ограничения за недопускане на замърсяване на околната среда и застрашаване здравето на хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР