Откритите части от пистолет във Врачанския затвор не са намерени

...
Откритите части от пистолет във Врачанския затвор не са намерени
Коментари Харесай

Цачева: Частите от пистолет във Врачанския затвор не са намерени в килия

Откритите елементи от револвер във Врачанския затвор не са открити в килия . По получен сигнал изпратих основния шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) Васил Миладинов.

Това съобщи пред публицисти министърът на правораздаването Цецка Цачева.

Към момента няма информация за кого е било предопределено оръжието. Експертизата ще откри дали частите в целокупност са годни за оръжие или не . Тече следствие, сподели Цачева.

 Откриха револвер на части в пандиза във Враца
Откриха револвер на части в пандиза във Враца

ГДИН ревизира случая

От страна на ГДИН има инспекция, която стартира директно след откриването на частите, сподели тя.

По думите на министър Цачева самият факт, че въпреки и на части сходни движимости се намират на територията на пандиза, е стеснителен.

Това е несъблюдение на служебните отговорности от длъжностните лица , сподели Цачева.

До края на годината ще бъдат въведени първите електронни гривни за следене против бягство от правораздаването, заяви още Цачева.

По-рано денем министърът на правораздаването Цецка Цачева посети пандиза в Стара Загора и видя ремонта, който тече там .

В момента там се построява арест, който ще дава отговор на европейските условия. Капацитетът на ареста ще е за към 50 арестувани лица.

Тенденцията е арестите да се реалокират в съществуващи затвори , където това е допустимо. Целта е по-оптимално потребление на човешкия запас по линия на надзорно-охранителния състав и по-добри условия за арестантите.

С пари от бюджета в старозагорския затвор се обновяват и двете затворнически общежития към пандиза - затворническо общежитие от закрит вид " Черна гора " и затворническо общежитие от открит вид " Стара Загора " .

Подобряване на изискванията в местата за отнемане от независимост, в това число създаване на санитарни възли във всяка килия, баня и умивалня на всеки етаж, както и цялостна замяна на ел., ВиК и отоплителна апаратура, включват ремонтните действия в " Черна гора ",

обясниха от затворническата администрация.

Общежитието от открит вид е актуализирано през 2016 година с помощ от Норвежкия финансов механизъм и с доброволния труд на 52-ма пандизчии. Има нов магазин за пандизчиите, нова фитнес зала и библиотека.

От думите на началника на пандиза старши комисар Иван Карушков стана ясно, че в пандиза има четири параклиса, един от тях е и за външни гости. В двора на пандиза е най-големият и уникален в системата на пандизите църковен храм " Св. Николай Чудотворец " , построен напълно от дарения.

В най-голямото приблизително учебно заведение за пандизчии " Поп Минчо Кънчев " през тази образователна година има 187 лишени от независимост, 10 от тях са първокласници. Обучението се прави по приспособени образователни стратегии.

Цачева посети и затворническото дружество за производсто на мебели и ПВЦ-дограма .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР