Откритие в областта на кръвните тестове може да доведе до

...
Откритие в областта на кръвните тестове може да доведе до
Коментари Харесай

Пробив в изследванията за превенция на алцхаймер

Откритие в региона на кръвните проби може да докара до създаване на нови лечения против заболяването на Алцхаймер, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Специалисти са открили, че количеството липиди в кръвта може да способства за формиране на амилоиден пептид в мозъка. Сега учените желаят да употребяват тази информация и да разработят способ за тестване на въпросните липиди у хора, преди да са се появили първите признаци на заболяването на Алцхаймер, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Става въпрос за първото проучване, при което липиди, създадени в мозъка, са открити в кръвта, като се има поради, че предразположението към формиране на амилоиди се усилва при заболяването на Алцхаймер ", съобщи Кристина Легидо-Куигли от лондонския Кралски лицей. " Известно е, че тези липиди подготвят към сън. Има данни, че токсични амилоиди се натрупват при недоспиване, тъй че липидите може би играят роля за пречистване на мозъка от тях ", добавя тя

Амилоидните пептиди се трансформират в токсични плаки в мозъка, които повреждат невроните, разясниха учените.

" За новите лечения против заболяването на Алцхаймер е необходим благонадежден диагностичен тест, който може да се употребява за идентифициране на хора от рисковата група ", означи Легидо-Куигли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР