Открити са разписки и протоколи от машинния вот в дома

...
Открити са разписки и протоколи от машинния вот в дома
Коментари Харесай

Рашков пак изригна срещу ГЕРБ и ДПС, обвини Турция в намеса във вътрешните ни работи

Открити са разписки и протоколи от машинния избор в дома на кандидат-депутат на Движение за права и свободи
Бойко Рашков продължи с разкритията си за изборите, които отминаха. Вътрешният министър на Румен Радев съобщи, че първият тур е минал умерено в България и чужбина, само че упрекна Турция в интервенция на изборите у нас. Като към края на брифинга той направи обзор на печата в съседката ни.

Каза, че има 122 досъдебните производства срещу политическите права на жителите на първия тур. Поясни, че ГЕРБ и Движение за права и свободи били още веднъж „ рекордьори “.

За нарушение на изборното законодателство са арестувани 144 индивида, сподели шефът на националната полиция Станимир Станев. В рамките на стартирана акция са тествани над 4500 рискови места, за които има сигнали за платен избор. Полицията е ревизирали над 8000 индивида, над 2000 компании за заеми и заложни къщи, както и над 700 локални водачи. Униформените са ревизирали също над 1400 компании по линия на корпоративния избор.

„ Нямаме право да бъдем оптимисти, че откакто сме подхванали дейности ние сме отстранили това уродливо събитие у нас - политиците да си купуват с пари местата в Народното събрание. Не сме решили този въпрос, той остава за бъдеще”, сподели Рашков. И добави: „ Ще продължим да водим борба против този тип престъпност у нас “. После изригна като стартира да пита какво желали от Министерство на вътрешните работи и за какво слагали тъждество сред принуда и престъпност: „ Министерство на вътрешните работи да проверява закононарушения ли или да пасува както някой министри, да угаждат на партии, в това число на партии под повърхността “. Рашков продължи, като назова ГЕРБ „ асфалтова партия “ и сподели, че Движение за права и свободи слагали този знак за тъждество като ГЕРБ им пригласяли.

Рашков заяви за няколко случая като най-пресният е от Софийско, региона на Елин Пелин.

В дома на кандидат-депутат от Движение за права и свободи с букви С. С. З, където са открити изрезки от контролни разписки

„ По сигнала е осъществена инспекция и в дома му са открити редица следи от това закононарушение - освен пари и описи, а и контролни разписки от машината и заключителен протокол, с цел да може да потвърди, че е дал своя вот ДПС”, сподели той.

„ От къде имат партиите тези пари, с цел да купуват гласове – от автомагистралите, от обръчите от компании ли? “, попита той.

Рашков отново не отговори на въпрос за лова си с турския милиардер Гювен. Разкритикува публицистите, че въпросите им трябвало да бъдат за „ огромни хора “, и се скара, че трябвало да питат Гешев по делата в какъв брой от случаите прокуратурата е внесла в съда: „ Аз имам тактичност на държание “, даде да се разбере служебният силов министър на Радев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР